Feestelijke bijeenkomst ‘Eerste vloerlegging’ Kade Noord Amsterdam

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Bubbels, toespraken, confetti en vlagvertoon… aan de Scheepsbouwweg in Amsterdam-Noord. Want daar vond onlangs de ‘eerste vloerlegging’ plaats van het nieuwbouwproject Kade Noord. Het project bestaat uit 47 duurzame nieuwbouwwoningen. Terwijl vroeger de eerste steenlegging van een project werd gevierd, was nu het leggen van de eerste vloerplaat reden voor opgetogenheid. Bij de aanwezige toekomstige bewoners, maar ook bij ontwikkelaar Joost Beemer van Kade Noord BV en stadsdeelbestuurder Erna Berends van het Stadsdeel.

Beemer en Berends hielden beiden een korte feestrede, waarbij werd stilgestaan bij het feit dat betaalbaar bouwen én optimale duurzaamheid prima samen kunnen gaan. En dat die twee belangrijke ingrediënten zijn op de (Amsterdamse) woningmarkt. Immers: het behoud van de toegankelijkheid daarvan voor o.a. starters is een groot goed. Terwijl tegelijk de nationale ambities ten aanzien van klimaat en circulariteit maximale energetische prestaties noodzakelijk maken. De woningen van Kade Noord, een project dat wordt gebouwd door Van der Leij, voldoen ook wat dat betreft aan alle eisen.

Prettige vooruitzichten bewoners

De nieuwe huizen aan de Scheepsbouwweg worden gebouwd met onder andere HR++ beglazing, kunststof kozijnen, vloerverwarming, hoogwaardige isolatie en bekroond met zonnepanelen. Dat beperkt de maandlasten. Warm water en verwarming gaan via stadswarmte, waardoor de woningen minder CO2 dan gebruikelijk uitstoten. Een CV-ketel met leidingen is overbodig. Prettige vooruitzichten voor de aanstaande bewoners, die in groten getale naar de ‘eerste vloerlegging’ waren gekomen. Om de vorderingen van de bouw zelf te zien, om (nader) kennis te maken met elkaar en om een glas bubbels te heffen op hun nieuwe huis, dat ze begin volgend jaar kunnen gaan betrekken. Er is zelfs al een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht, die straks de collectieve bewonersbelangen grotendeels gaat regelen. Kortom: Kade Noord en haar bewoners zien de toekomst zonnig tegemoet.

Kennismaken met duurzaam bouwen

Heeft u ontwikkelingsplannen? Maak kennis met Van der Leij als het gaat om duurzame woning- en/of utiliteitsbouw. Traditionele bouw met innovatieve duurzaamheidscomponenten, of specifiek op duurzaamheid gerichte bouw volgens een bewezen concept. Getest door TNO en bovendien voorzien van een KOMO-attest volgens Nationale Beoordelingsrichtlijn BRL 0905-1 (‘Bouwsystemen voor energiezuinige woningen, woninguitbreidingen, en/of woongebouwen’). Dat concept, dat door Van der Leij zelf is ontwikkeld, heet Climate Construction. Zoals de naam al suggereert zorgt het voor zowel een optimaal woon/werk-binnenklimaat als voor een substantiële bijdrage aan duurzaamheidsambities. En dus aan een meer verantwoord ‘buitenklimaat’.

Bekijk de specialismen van Van der Leij Bouwbedrijven.