170 nieuwe parkeerplaatsen in ‘antieke’ loods Buiksloterham

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In Amsterdam-Noord start de bouw van de nieuwe, autovrije woonbuurt: De Vrije Kade. In het gebied ligt een ‘antieke’ loods van de Hollandse Beton Maatschappij. Daarin bouwt Van der Leij in opdracht van ontwikkelmaatschappij Distelweg BV een gloednieuwe parkeergarage voor 170 auto’s. Nieuw in oud: toekomst en behoud. Als complementaire elementen in de geleidelijke transformatie van industrieterrein naar een urbane woon-werkomgeving.

De nieuwe buurt gaat 216 woningen omvatten, variërend van appartementen tot stads- en kadewoningen. Daarnaast komen commerciële ruimten beschikbaar. Die zijn met name bedoeld voor kleine bedrijfjes of horeca.

Prefab parkeergarage in 100 jaar oud gebouw

De 100 jaar oude loods van de HBM en de bijbehorende directeurswoning zullen straks de ‘stille getuigen’ zijn van het bedrijvige verleden van deze omgeving, die net westelijk van de wijk Disteldorp ligt. “Maar eerst wordt in de 100 jaar oude loods een prefab parkeergarage gelepeld,” zegt Jan van den Booren van All Round Parking Services, dat als onderaannemer van Van der Leij optreedt. “En dat is nog een heel gepuzzel, want er zijn extra funderingswerkzaamheden nodig. Het karak-teristieke van de loods moet behouden blijven, terwijl de parkeergarage een natuurlijke ventilatie krijgt. En er gelden natuurlijk speciale brandveiligheidseisen.” Een uitdaging dus voor architect Jeroen Atteveld van Heren 5 Architecten in Amsterdam.

Drielaags parkeren, autovrij woonmilieu

“De loods krijgt een nieuwe betekenis, doordat het benodigde parkeerprogramma van De Vrije Kade bijna volledig afgedekt wordt door de drielaags parkeergarage. Hierdoor komt een autovrij en kindvriendelijk woonmilieu beschikbaar,” zegt Jeroen Atteveld. De parkeergarage in Buiksloterham wordt eigendom van de op te richten Vereniging van Eigenaren, die het onroerend goed in de wijk straks zal beheren. Verwacht startmoment van de bouwactiviteiten is september 2016.

Beheren en exploiteren van parkeerplaatsen en -locaties

Van der Leij adviseert woningcorporaties, VvE’s, pensioen¬maatschappijen, ontwikkelaars, beleggers, ziekenhuizen en gemeenten bij het oplossen van parkeervraagstukken. Wij verzorgen het beheer en de exploitatie van parkeerplaatsen en parkeerlocaties in heel Nederland.Parkeervraagstuk? Parkeergelegenheid realiseren? Parkeerkosten besparen?

Klik hier voor meer informatie of voor een plezierig kennismakingsgesprek.