45 nieuwe appartementen in een schil met ervaring

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In Vaassen vernieuwbouwde Van der Leij drie panden uit 1960. Zo ontstonden 45 gloednieuwe huurappartementen. “Een mooi, nieuw product in een oude schil,” zegt Wim Klein Langenhorst, adjunct-directeur bij Woningstichting Triada.

Triada bestaat al meer dan 100 jaar en verhuurt zo’n 6.700 woningen in Hattem, Heerde en Epe. Vrijwel haar hele voorraad valt in de sociale sector. Klein Langenhorst: “Ons beleid is: niet slopen om te slopen. Duurzaamheid heeft de toekomst. En hoe minder CO2 we uitstoten, des te beter dat is.”  

Van oud naar nieuw met Van der Leij 

Vandaar dat de buitenmuren van de Suikerbrink, zoals dit ensemble appartementen wordt genoemd, gewoon bleven staan. “De transitie van oud naar nieuw is onder regie van hoofdaannemer Van der Leij prima verlopen. Harmonieus, in bouwteamverband met Feenstra, Schuurmans en Saint-Goban Solutions. Het was de eerste keer dat Van der Leij voor onze corporatie werkte en ik kan niet anders zeggen dan dat wij helemaal tevreden zijn,” aldus Wim Klein Langenhorst. 

Alles logisch ingedeeld

“De oorspronkelijke appartementen van de Suikerbrink hadden allemaal verschillende groottes. Bij deze intensieve make-over zijn ze opnieuw ingedeeld. Dat heeft geresulteerd in 36 3-kamerwoningen en, speciaal voor jonge starters, 9 appartementen. Die laatste hebben een woonkeuken en 1 slaapkamer en een huurprijs die is afgestemd op de doelgroep. Betaalbaar wonen voor jongeren wordt steeds ingewikkelder; daar willen wij als Triada graag wat aan doen.” 

Eigentijds leefcomfort 

De huurders van Triada worden in de nieuwe appartementen verwend met een eigentijds leefcomfort. Optimale isolatie en ventilatie, elektrische wandverwarming, nieuwe keukens en badkamers… en zonnepanelen op de daken, die een gasloos bestaan faciliteren. Kortom: Triada maakt werk van de energietransitie, maar ook van het compleet uitrusten van sociale huurwoningen. Dat alles in de beste tradities van deze woningstichting, die al zo lang een grote rol speelt in de huisvestingsopgave in Hattem, Eerde en Epe.  

Ontdek: transformeren voor woningcorporaties met Van der Leij