Warm jasje voor VvE Loenermark Flat D in Amsterdam

Isoleren is goed voor het klimaat. Binnen én buiten. Vandaar dat VvE Loenermark Flat D stapsgewijs toewerkt naar verduurzaming van haar complex in Buiksloot (Amsterdam-Noord). In coördinatie met VvE Beheer Amsterdam nam Van der Leij de kopse kant dit voorjaar onder handen. Resultaat: een zelfde straatbeeld, maar in een nieuw jasje. En tegelijk: warmer in de winter, koeler in de zomer. Hoe fijn is dat? 

Lees meer

45 nieuwe appartementen in een schil met ervaring

In Vaassen vernieuwbouwde Van der Leij drie panden uit 1960. Zo ontstonden 45 gloednieuwe huurappartementen. “Een mooi, nieuw product in een oude schil,” zegt Wim Klein Langenhorst, adjunct-directeur bij Woningstichting Triada.

Lees meer

Gasloos bij mutatie? Zó is het veel beter betaalbaar

Nederland ‘gasloos’ in 2050 is het ambitieuze doel. Een doel dat wel haalbaar is, maar ook kostbaar. Een traditionele energietransitie bij een gemiddelde, bestaande woning kost immers al gauw 70 à 80.000,- Euro ex btw. Maar nu is er een uitstekend alternatief, waarvan de kosten veel beter te managen zijn…

Lees meer

“In Sidhadorp moet je passen. Als bewoner én als aannemer.”

“In Sidhadorp gaat het er dorps aan toe. Bewoners kijken naar elkaar om, er is veelsaamhorigheid. Ons kent ons en kleinschaligheid is troef. Je moet er passen om er te wonen. En je moet er ook passen als onderhoudsaannemer. Dat gaat overigens heel goed.”

Lees meer

Grote opfrisbeurt voor VvE Wiersmaflat in Groningen

Aan de professor Enno Dirk Wiersmastraat in de Groningse Oosterparkwijk staan mooie koopappartementen. De eigenaren hebben zich verenigd in de VvE Wiersmaflat en vonden het tijd voor een grote opfrisbeurt van hun complex. Van der Leij en Univeste zijn daar in het vroege voorjaar aan begonnen.

Lees meer

Gloednieuwe school van 137 jaar oud aan Eerste Nassaustraat

In 1884 was er geen radio en elektrische stroom stond nog in de kinderschoe­nen. Ongeveer 100 mensen hadden telefoon. Kortom, de paardentram reed nog toen in dat jaar de ‘Dubbele openbare lagere school der eerste klasse’ werd gebouwd. Eén school voor jongens en één school voor meisjes. Strikt gescheiden: beide scholen hadden zelfs een eigen ingang.

Lees meer