Actualisatie Koningin Emmalaan Delft in opdracht van Woonbron

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In opdracht van wooncorporatie Woonbron voert Van der Leij renovaties uit aan 120 woningen aan de Koningin Emmalaan in Delft. Deze woningen dateren uit 1948 en beschikken dus over bijna 70 jaar praktijkervaring. Tijd voor de nodige actualisatie. Ter conservering, voor het aangezicht én om het wooncomfort verder te verhogen.

Woonbron is werkzaam in de Zuidvleugel van de Randstad. Met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht zorgt Woonbron in gevarieerde wijken voor goede en betaalbare huisvesting. De Koningin Emmalaan vinden we in de buurt van de TU Delft en de Ikea langs de A13/E19. De woningen die nu worden gerenoveerd zijn gelijkelijk verdeeld over hoog- en laagbouw.

Western Red Ceder

Van der Leij reinigt en herstelt onder andere het voeg- en metselwerk van de buitengevels aan de Emmalaan. De bestaande gevelbetimmering verdwijnt. Daarvoor in de plaats komen gevelplaten van Western Red Ceder, vaak beschouwd als het ‘neusje van de zalm’ als het om hardhouten gevelbeplating gaat. Western Red Ceder is licht in gewicht, milieuvriendelijk verwerkbaar en blijft tientallen jaren mooi in topvorm. Tussen de nieuwe gevelbetimmering en de buitenmuren brengt Van der Leij een isolatielaag aan. Die operatie vormt, in combinatie met het opvullen van de spouwmuren, de opmaat voor een energetische actualisatie van deze woningen. In een later stadium wellicht te vervolmaken door ook de dakkappen na te isoleren naar de eisen van deze tijd.

Na-oorlogse voorraad onderhouden

In het streven naar het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad vormt de na-oorlogse bouwperiode (ca. 1948-1960) een kritische factor. Met beeldbepalende projecten beschikt Van der Leij over uitgebreide expertise in effectieve energetische renovatie van complexen ‘op leeftijd’. Maar ook planmatig onderhoud aan de naoorlogse voorraad is bij Van der Leij in ervaren handen. Onder andere voor Woonbron zijn werkzaamheden zoals metselwerkherstel, het plaatsen van nieuwe spouwmuurankers en dakherstel met grote regelmaat aan de orde. Van der Leij als onderhoudspartner wordt gewaardeerd om goed advies, servicegerichte aanpak en verzorgde bewonerscommunicatie. Bij grootschalige, seriematige onderhoudswerken, maar ook mutatieonderhoud, dagelijks- en klachtenonderhoud.

Meer lezen over Van der Leij en onderhoud.