Afdeling WMO zorgt goed voor haar opdrachtgevers

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Medische woningaanpassingen (in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning; Wmo) zijn al decennia een bekend specialisme van Van der Leij Bouwbedrijven. In en buiten Amsterdam. Ze worden uitgevoerd door onze Afdeling WMO, onderdeel van de divisie Onderhoud en Restauratie.

Met gewaardeerde opdrachtgevers als de gemeente Amsterdam, de gemeente Lelystad, zorgorganisatie HVO Querido en diverse klanten in zowel de Bollenstreek als de regio Gooi en Vechtstreek is de orderportefeuille goed gevuld. “Onze belangrijkste ambitie is om goed voor onze opdrachtgevers te zorgen,” zegt Ward Boers, bedrijfsleider onderhoud bij Van der Leij. “En voor hun klanten, natuurlijk.”

Welke aanpassingen?

Bij medische woningaanpassingen gaat het om het aanbrengen van voorzieningen die mensen met een lichamelijke beperking en ouderen, in staat stellen langer in hun eigen huis te blijven wonen. Boers: “Bijvoorbeeld de woning rolstoel-toegankelijk maken, aanpassingen aan keuken, badkamer en toilet en automatische deuropeners. De werkzaamheden worden bijna altijd uitgevoerd terwijl de bewoners daarbij zelf aanwezig zijn. Dat vraagt tact en ervaring van onze mensen, plus een goed gevoel voor verhoudingen.” Een luisterend oor en een vriendelijk woord voor de bewoners is heel belangrijk.

Tientallen  jaren ervaring

Al eind jaren ’70 ontstond de discipline medische woonaanpassingen. Van der Leij stond destijds (samen met de gemeente Amsterdam en de provicie Noord-Holland) mede aan de ‘wieg’ – en bouwde de discipline in zo’n 40 jaar verder uit. “Anno nu willen wij afdelingsbreed medische woningaanpassingen op een stabiele manier langzaam verder uitbouwen. Met een sterke focus op de bestaande klanten, vertelt Ward Boers. “Een vloeiende werkstroom, afspraak = afspraak en de sociale component, de interactie met de bewoners, staan daarbij voorop.”

Meer te weten komen

Meer lezen over Van der Leij en zorgbouw? Dat kan hier.