Eventjes voorstellen? Bart van Acker, de nieuwe innovatiemanager bij Van der Leij

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

“De ambitie om als bedrijf nóg beter te worden en toonaangevend te zijn in nieuwe ontwikkelingen.” Dat vindt onze nieuwe collega Bart van Acker, de nieuwe Innovatiemanager bij Van der Leij Bouwbedrijven (sinds 7 januari jl.) de essentie van zijn functie. Bart werkte hiervoor onder andere ruim 8 jaar bij Mouton Bouw in Amsterdam, een onderneming met vergelijkbare activiteiten als Van der Leij, maar dan zonder nieuwbouw.

Wat zijn actuele prioriteiten? Van Acker zegt: “Mijn functie is gericht op twee aspecten. Aan de éne kant de interne organisatie stroomlijnen, met als doel nog efficiënter te werken en tijd te creëren binnen de bestaande formatie om nieuwe ontwikkelingen succesvol te kunnen oppakken. Aan de andere kant initieer ik nieuwe impulsen. Bijvoorbeeld de creatie van Mutatie 2.0. Dat is een project bij Van der Leij om in het mutatie-onderhoud een grote stap voorwaarts te maken. Alles in één keer goed: logistiek, duurzaamheid, energietransitie en circulariteit. Daarmee kunnen we nieuwe en bestaande klanten op het gebied van mutatieonderhoud nog beter ontzorgen. En tegelijk een bijdrage leveren aan de klimaat- en milieudoelstellingen van vandaag en overmorgen.”

Biobased isolatiematerialen

“Een ander innovatietraject is het toepassen van biobased isolatiematerialen. Dat zijn dus isolatiematerialen op basis van bijvoorbeeld planten. Zulke materialen zijn minder milieubelastend, hernieuwbaar en efficiënt in te zetten voor nieuwe toepassingen. Het gebruik van biobased grondstoffen voor bouwmaterialen zal überhaupt snel verder toenemen. Wij maken een start door biobased dakplaten op basis van lisdodde in te zetten. Lisdodde is een plant die volop in Nederland groeit, in de wandeling wel ‘rietsigaar’ wordt genoemd en die zich ook goed laat kweken. Dakplaten met lisdodde isoleren uitstekend en zijn een verantwoord alternatief voor onder andere PIR-platen, steenwol en glaswol. En net zo weinig brandbaar.”

Innovatie als traditie

Lean Management, kwaliteitszorg, nieuwe automatiseringsoplossingen voor klanten en verdergaande duurzaamheid zijn geïntegreerd in onze bedrijfsvoering. Van der Leij omarmt innovatie uit traditie. Wij stellen de bouwconsument en gebruikers van vastgoed centraal. ‘Kan niet’ ? Bestaat niet. Dat komt door onze Amsterdamse roots: ambitieus zijn, dóórzetten waar anderen stoppen en graag voorop lopen. Voorop in nieuwe mogelijkheden, processen, technieken en materialen. Nieuwe oplossingen creëren, die niet onopgemerkt blijven. Maar altijd met hetzelfde doel: opdrachtgevers de service en meerwaarde bieden die zij verwachten mogen.“Aan die mentaliteit lever ik graag mijn bijdrage,” aldus Bart van Acker. Lees hier meer over innovatieve oplossingen bij Van der Leij.