Feestgedruis in Buiksloterham: eerste paal markeert bouwstart

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Op vrijdag 28 juli jl. was het zover: de eerste paal van Cityplot  B7 kon de grond in. De bouwstart dus van een gloednieuw complex met 12 prachtige appartementen, dat Van der Leij realiseert in opdracht van de gemeenschappelijke eigenaren. Een goed moment om, natuurlijk niet zonder een hapje en een drankje, vooruit te kijken naar de oplevering, die in de loop van 2021 wordt verwacht.

Het bijzondere moment werd gemarkeerd door de kopers, die allen aanwezig waren. Met fluoriserende verf zetten zij hun namen en bouwnummers op de eerste heipaal. En met een plechtige druk op de knop verdween deze, stukje bij beetje, in de Noord-Amsterdamse grond. Het begin van iets moois – en een onderstreping van het feit dat particuliere initiatiefnemers die een opdrachtgeverscollectief vormen prima met Van der Leij uit de voeten kunnen.

Aan het Tolhuiskanaal

Cityplot 7B verrijst aan het Tolhuiskanaal, in een (deels voormalig) industrieel gebied in het zuiden van Amsterdam-Noord. Op een steenworp afstand van het IJ en met veel voorzieningen dichtbij. De urbane dynamiek van Amsterdam-Noord, die de laatste jaren in alle opzichten onstuimig groeit, hangt er in de lucht. Dat maakt wonen en werken in deze leefomgeving heel speciaal – en gewild.

Gezamenlijke tuin

De 12 appartementen van dit complex delen straks een gezamenlijke tuin, die achter het gebouw gelegen zal zijn. Dat betekent dat de toekomstige bewoners appartementen bezitten met twee buitenruimtes: een royaal opgezet balkon én een urbane binnentuin. Dat zien we maar zelden in Amsterdam – maar het kan in Buiksloterham!

Een  leuk weetje

Wist u trouwens dat vlakbij Cityplot 7B vroeger (vóór WO 2) de vliegtuigfabrieken van Anthony Fokker waren gevestigd? Destijds de grootste producent van vliegtuigen voor de burgermarkt en ‘hofleverancier’ van onder ander de KLM.

Bekijk onze ontzorgingsoplossingen voor VvE’s.

En ontdek wie wij voor u willen zijn.