Gloednieuwe school van 137 jaar oud aan Eerste Nassaustraat

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In 1884 was er geen radio en elektrische stroom stond nog in de kinderschoe­nen. Ongeveer 100 mensen hadden telefoon. Kortom, de paardentram reed nog toen in dat jaar de ‘Dubbele openbare lagere school der eerste klasse’ werd gebouwd. Eén school voor jongens en één school voor meisjes. Strikt gescheiden: beide scholen hadden zelfs een eigen ingang.

En moet je nu eens kijken! Dat stokoude monument aan de Eerste Nassaustraat in Amsterdam staat er gloednieuw bij. Achter de klassieke gevel uit de 19e eeuw vinden we eigentijdse, lichte en aangename ruimtes. Met volop bewaard gebleven en nu gerestaureerde details, zoals fraaie togen en originele kolenschachtjes. Maar ook met nieuwe bamboe parketvloeren, lambriseringen, deels nieuwe bamboe kozijnen en vloerverwarming.

Gezond binnenklimaat

In opdracht van de Stichting Geert Groote School renoveerde/restaureerde Van der Leij het oude schoolgebouw. Hoofduitvoerder Martin Schaaper: “Door middel van voorzetwanden, voorzetkozijnen met isolerende beglazing en plafond- en dakisolatie is de energieprestatie er ingrijpend op vooruit gegaan. Ook het droog vloersysteem met isolatielaag draagt daaraan bij. In combinatie met vloerverwar­ming ontstaat een prettig en gezond binnenklimaat: heel belangrijk, want hier zal opnieuw een school worden gevestigd.”

Akoestische isolatie en een lift

“De plafonds in dit pand hebben een hoogte van ongeveer 4 meter. Daarom hebben we nieuwe isolatieplafonds aangebracht, voorzien van een akoestische spuitlaag. Dat dempt het aantal decibellen aanzienlijk,” aldus Martin Schaaper. “Ook is het gebouw voorzien van een lift en van een nieuw aangelegde hellingbaan, zodat de toegankelijkheid voor mensen met een beperking is geoptimaliseerd.”

Van der Leij verwacht dit mooie project in juli te kunnen opleveren.

Ook school maken met Van der Leij?

Bent u een schoolbestuur met (monumentale) gebouwen in uw bezit? Het renove­ren, restaureren en onderhouden van schoolgebouwen is één van onze specialismen. Als enige onderhouds- en renovatiespecialist is Van der Leij aangesloten bij het onafhankelijk platform Scholendossier en bieden wij u desgewenst passende financieringsmogelijkheden aan.

School maken met Van der Leij Bouwbedrijven. Lees meer.