“In Sidhadorp moet je passen. Als bewoner én als aannemer.”

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

“In Sidhadorp gaat het er dorps aan toe. Bewoners kijken naar elkaar om, er is veel saamhorigheid. Ons kent ons en kleinschaligheid is troef. Je moet er passen om er te wonen. En je moet er ook passen als onderhoudsaannemer. Dat gaat overigens heel goed.”

Dat zegt projectleider Albert van Wolfswinkel van Van der Leij, verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en mutatieonderhoud van de woningvoorraad van woningcorporatie Harmonisch Wonen.

Korte lijnen, plezierige sfeer

“Het Sidhadorp is een wijk in een grote stad, maar in feite een dorpje op zichzelf. Korte lijnen, veel betrokkenheid bij elkaar én bij de woonsituatie zijn kenmerkend – zowel bij de huurders als bij de corporatie. Er is altijd tijd voor een kopje koffie en alles wordt open en 1-op-1 met elkaar besproken. Een heel plezierige sfeer, wat mij betreft.”

Eerste kwartaal achter de rug

Vorig jaar ging Van der Leij van start voor Harmonisch Wonen. Hoe zijn de eerste 9 maanden van de samenwerking verlopen? Albert: “We hebben best veel dagelijks onderhoud gedaan. Sloten vervangen, dakraampjes hersteld, toiletrenovaties en andere kleinere onderhoudsklussen. Groter onderhoud zit in de pen, want de woningen in het Sidahdorp zijn zo’n 35 jaar jong en dan wordt het vaak tijd voor wat ingrijpender zaken. De samenwerking met de corporatie verloopt heel harmonieus. Inderdaad, ze dragen hun naam Harmonisch Wonen met ere.”

Wonen, werken, mediteren

In het Sidhadorp wonen, werken en mediteren de bewoners sinds 1986 samen. En ze maken graag gebruik van hun gezamenlijke gezondheidscentrum en biologische supermarkt. Een groot deel van de 400 Sidhadorpers mediteert elke dag twee keer in de meditatiehal, die de vorm heeft van een achthoekige koepel. Er wordt gemediteerd volgens de Transcendente Meditatie Techniek, zoals geleerd door de Indiase guru Maharishi Mahesh Yogi.

Op de foto: de zonnige start van de samenwerking tussen Harmonisch Wonen en Van der Leij werd feestelijk gevierd.