Monumentale school transformeert in luxe Jordaan-lofts en appartementen

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Lekker luxe wonen in het hart van de Amsterdamse Jordaan? Het project Jan Ligtharthof aan de Lindengracht biedt daarvoor alle ruimte. Met de negen straatjes om de hoek en vlakbij het Centraal Station worden ambitieuze woonwensen werkelijkheid. Van der Leij verzorgt de renovatie/restauratie van het bestaande schoolgebouw, waarin twee riante lofts gestalte krijgen. Daarnaast worden drie luxe nieuwbouwappartementen gebouwd. “Een mooie gelegenheid om onze specialisatie op het snijvlak van renovatie en restauratie opnieuw te tonen,” zegt projectleider bouwprojecten Stephan Jutte.

Het voormalige schoolgebouw van de Christelijke V.O. School Jan Ligtharthuis is een monument dat perfect in het straatbeeld van de Lindengracht past. Jutte: “We herstellen waar nodig het metselwerk, brengen nieuw voegwerk aan, reinigen de voegen en schilderen de gevels. Het gebouw wordt voorzien van nieuwe, duurzame kozijnen met HR++ beglazing en we zetten constructief puntjes op de i.” Dit cascowerk, dat de historische architectuur respecteert, is de opmaat voor de realisatie van zeer eigentijdse loft-appartementen, die onder andere door rustieke dakspanten een subtiele knipoog naar het verleden meekrijgen. “De eigenaren kunnen kiezen voor een afbouwpakket, waardoor de lofts een hoog afwerkingsniveau meekrijgen dat precies is afgestemd op het gebouw en de ruimtes.”

Nog slechts één loft beschikbaar

De Jan Ligtharthof is een ontwikkeling van stedelijke ontwikkelmaatschappij SOM; de architectonische aspecten komen van Kodde Architecten in Amsterdam. “Van de twee lofts is ééntje, nummer 85A, de voormalige gymzaal van het schoolgebouw, met een maximale plafondhoogte van zeven meter. Die is overigens al verkocht. Op dit moment is nummer 85B, een loft van 209m2, nog beschikbaar. Dit appartement biedt een mooi dakterras en wordt volledig afgewerkt opgeleverd,” vertelt Stephan Jutte. Belangstelling? Neem dan contact op met Boersma Makelaardij.

Restaureren naar bouwnormen van nu en morgen

De know-how en ervaring om te restaureren naar hedendaagse bouwnormen. Respect voor karakter en detaillering… onmisbare ingrediënten in restauratie/ renovatie. In de loop der jaren verzamelde Van der Leij diverse onderscheidingen en tientallen referenties in die discipline. Daarnaast biedt Van der Leij passende financiële oplossingen voor het restaureren van stedelijke of Rijksmonumenten. Oplossingen die vaak mogelijk maken wat daarvoor onmogelijk leek, die in staat stellen beeldbepalend erfgoed te behouden en tegelijk lucratief te investeren in voortgaande waarde-ontwikkeling.

Tijd voor een goed gesprek? Neem gerust contact op met Van der Leij.
Meer weten over restaureren en herbestemmen?