‘Nieuwe’ kantoren achter monumentale gevel Prinsengracht 739

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Achter de monumentale gevels van de panden Prinsengracht 739/741 wacht een aangename verrassing. Uiterst eigentijdse, lichte en fraai afgewerkte kantoorruimtes. Luxe details en uitzicht over een van de mooiste Amsterdamse grachten completeren het beeld: dit is een toplocatie! Voorzien van een inpandige parkeergarage en een ruime lift bovendien een heel praktische toplocatie.

In opdracht van Cocon Vastgoed renoveerde Van der Leij deze kantoren, die schuilgaan achter een opvallend rijk gedetailleerde en monumentale gevel. Op verschillende verdiepingen voerden we uiteenlopende renovatiewerkzaamheden uit, waarbij het inpandige atrium een ingrijpende gedaanteverwisseling onderging.

Eer bewijzen

Waar nodig werden de verschillende verdiepingen casco gemaakt en van nieuwe indelingen voorzien. Nieuwe toiletruimtes, nieuw stucwerk, stijlvolle afwerkingsdetails, het renoveren van plafonds en het aanhelen van vloeren… een scala aan werkzaamheden resulteerde in de huidige staat van dit kantoorgebouw. Dat nu weer helemaal bij de tijd is en tegelijk eer bewijst aan het oorspronkelijke karakter, dat de gevel aan de grachtzijde zo glansrijk verbeeldt. 

Bijzonderheden

“Omdat de omstandigheden ter plekke de inzet van kranen niet toeliet,” vertelt Hoofduitvoerder Peter Burrei, “zijn alle materialen ‘met de hand’ aangevoerd. Best een klus. Zeker als je denkt aan de 650m2 metalstud plafonds die we hebben aangebracht – en al het tegelwerk. Maar het resultaat is er zeker naar. We kunnen trots zijn op dit werk.”

Over Cocon Vastgoed

Cocon (gevestigd in Amsterdam) heeft een eigen, vernieuwende kijk op bestaande gebouwen. Een visie die steeds wordt vernieuwd. “Dankzij onze ervaring en innovatiekracht ontdekken we de ongepolijste diamanten en realiseren we meerwaarde en langetermijn-rendement. Wij zien waarde in hergebruik en herontwikkeling.” Bekijk het portfolio: https://www.cocon-vastgoed.nl/portfolio

Van der Leij denkt probleemoplossend mee met institutionele eigenaren van onroerend goed. In bouwteamverband of bij aanbestedingen: Van der Leij biedt expertise en adviserend vermogen. Kom meer te weten.