Reliplan: wat er allemaal met kerken kan!

Van derLeij participeert in Reliplan.

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Steeds meer kerken staan leeg. Hetzelfde geldt voor ander maat­schappelijk vastgoed. Tegelijkertijd zijn talloze instanties op zoek naar (nieuwe) huisvesting. En zijn er organisaties en bedrijven die zich graag in voormalige kerkgebouwen, kloosters, watertorens enzovoorts willen vestigen. Wat heeft dat met Van der Leij te maken?

Van der Leij participeert in Reliplan: een onafhankelijke groep landelijk opererende adviseurs, die een schat aan ervaring bundelen op het gebied van o.a. kerkgebouwen. Bij Reliplan zijn bijvoorbeeld restauratiearchi­tecten, gespecialiseerde taxateurs, installateurs en juristen betrokken.

Reliplan beschikte nog niet over een preferred supplier op het gebied van onderhoud en renovatie. Nu wel!

Herbestemming kerkgebouwen

Met Van der Leij als vaste renovatie- en onderhoudspecialist komt Reliplan nog completer voor de dag bij het uitvoeren van haar missie.

Dat is: gebouwd maatschappelijk erfgoed behouden en er nieuwe gebruikers voor vinden. Met andere woorden: (religieus) vastgoed onderhouden, renoveren, indien nodig herbestemmen en transformeren naar eigentijdse huisvesting voor institutionele ‘bewoners’ die er respectvol mee om willen gaan.

Tientallen jaren expertise

Met opdrachtgevers als de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amster­dam (o.a. restauratie/renovatie van de Singelkerk bij het Koningsplein) en verschillende belangrijke renovatie awards op haar naam is Van der Leij een logische hoofdaannemer binnen de Reliplan-activiteiten. Maar niet alleen daarom: de maatschappelijke focus van het bouwbedrijf sluit er ook naadloos op aan. Tientallen jaren expertise met maatschappelijk relevante bouwprojecten in de renovatie/restauratie-sfeer vormen daarvoor een overtuigend bewijs.


Gebruikte kerken naar nieuwe bestemmingen

Voor het onderhoud van een kerk, kerken of ander religieus vastgoed kan Van der Leij onderhoudscontracten tegen vaste prijzen aanbieden, desgewenst inclusief financieringsmogelijkheden. Dat geldt ook voor de renovatie/restauratie van kerkgebouwen of gebouwen die in bezit zijn van kerkgenootschappen of andersoortige organisaties.

Wij komen graag met u in contact als u wensen heeft op dit gebied.
U kunt rekenen op een plan-op-maat en de inzet van deskundige vaklieden, een robuuste planning en financiële zekerheid.
Neem gerust contact op.