Van der Leij bouwt nieuwe Da Costaschool in Elspeet

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In opdracht van de gemeente Nunspeet gaat Van der Leij voor de Christelijke Da Costa basisschool in Elspeet een compleet nieuw schoolgebouw realiseren. In een aanbestedingsprocedure bleek Van der Leij het beste UAV-gc voorstel te hebben neergelegd. Dat betekent: een integraal plan waarin de aannemer verantwoor­delijkheid neemt van het ontwerp tot en met het meerjarige onderhoud.

In het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw (Kristinsson Architecten, Deventer) spelen, uiteraard na functionaliteit, circulariteit en natuurlijke materialen de hoofdrol. Onder andere samen met een in schoolgebouwen gespecialiseerde installateur en bouwfysisch adviseur bouwt Van der Leij de Da Costaschool van de toekomst: ruim, licht, duurzaam en prettig om in te verblijven. Voor leerlingen én leerkrachten.

Maar eerst sloop

“Maar eerst moet het oude schoolgebouw van de Da Costa worden gesloopt,” licht Niels Welmer toe. "Daar beginnen we, als alles meezit, medio september mee. Hergebruik van daarvoor geschikte materialen is het uitgangspunt. Slopen met beleid dus, vrijkomende producten rubriceren en inspecteren – en waar mogelijk refurbished inzetten voor een tweede jeugd. In het nieuwe schoolgebouw of elders.”

Binnenkort in deze rubriek een meer uitgebreide reportage rond de Da Costaschool in Elspeet.

Nog een schoolvoorbeeld van Van der Leij zien