Van der Leij creëert eigentijds vastgoed aan Tolsteegsingel Utrecht

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Een voormalig kantoorgebouw aan de Tolsteegsingel in Utrecht hebben we volledig gestript. Het overgebleven, betonnen casco is vervolgens het uitgangspunt om eigentijds vastgoed te creëren. Hetzij utilitair, hetzij als nieuwe, urban appartementen. Eén ding staat vast: zowel energetisch als esthetisch ontstaat, door middel van renovatie, een prachtig ‘nieuw’ gebouw met bijzondere kwaliteiten.

Darius Dienaar van Van der Leij: “Het pand, dat ongeveer 4000m2 vloeroppervlakte heeft, krijgt een nieuwe gevel uit HSK (houtskeletbouw). Deze gaan we bekleden met platen van natuursteen. En voorzien van aluminium kozijnen en kaders, met een fraai hekwerkje ervoor. Inclusief een mooi gedetailleerde dakgoot. Zo ontstaat een gedistingeerd gevelaanzicht, dat helemaal van nu is, maar wel prima past in de historische Utrechtse binnenstadomgeving.”

Glazen liftschacht

De eerstvolgende stap, vertelt Darius Dienaar, is het aanbrengen van nieuwe trappenhuizen en trappen. “Constructief uitdagend, omdat het casco is voorzien van zogenoemde voorgespannen vloeren. Er worden nieuwe sparingen voor de trappenhuizen gemaakt – en voor de lift. Daarin komt straks een lift van Schindler met een RVS-afgewerkte, glazen liftschacht.” Het inwendige van het oorspronkelijk uit 1985 daterende gebouw lijkt dus net zo chic te worden als het aangezicht.

Populaire woon- en kantooromgeving

De Tolsteegsingel ligt precies tussen het centrum van Utrecht en het oostelijke stadsdeel in. Het merendeel van de bebouwing in de omgeving wordt wel omschreven als ‘statig’. Het is een fijne woon- en kantooromgeving, die bij Utrechters heel populair is. Vlakbij het museumkwartier, op loopafstand van Dom en OV en ook nog eens relatief gemakkelijk per auto bereikbaar.

Renoveren en/of herbestemmen?

Renovatie- of herbestemmingsplannen? Van der Leij komt graag en goed voor u in actie. Met meer dan 55 jaar ervaring verstaan we ons vak en kennen we het speelveld. Tot in de details. Kantoren, ander utilitair onroerend goed en kerkgebouwen worden nieuwe woningen. Of andersom. Energetisch verantwoord, eigentijds en kansrijk. Maar kennis met de vele mogelijkheden bij Van der Leij Bouwbedrijven.