Van der Leij en Univeste renoveren appartementencomplex Waddenstraat Haarlem

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Dit voorjaar start Van der Leij met de renovatie van het complex Waddenstraat 523-777 in Haarlem. Het gaat om groot onderhoud en het energetisch opplussen van het appartementengebouw, dat 128 woningen omvat en dateert uit de vroege jaren zeventig. “De isolatiewaarde zal enorm omhoog gaan, want in die bouwperio­de was energiebesparing nog nauwelijks aan de orde,” zegt Jeroen Letterie, projectcoördinator bij Van der Leij Vastgoedonderhoud.

Daarmee is ook direct aangegeven waar het de ambitieuze VvE Waddenstraat om is begonnen. Zij heeft in de loop van de jaren het complex steeds uitstekend onderhouden, maar is nu toe aan een energietransitie. Daar gaat Van der Leij, in samenwerking met Univeste, graag voor zorgen.

Prefab puien voor optimale isolatie

“De huidige kozijnen van de gevels vervangen wij door optimaal geïsoleerde kunststof kozijnen, met HR++ glas dat al in de fabriek is gemonteerd. De houten beschieting van de dichte geveldelen wordt verwijderd. Het bestaande stijl- en regelwerk wordt gevuld met hoge kwaliteit isolatie en afgewerkt met Trespa panelen,” vertelt Letterie. “Daarnaast vervangen we de CV-ketels door eigentijdse hoogrendement-exemplaren, komen er nieuwe radiatoren in de het complex en verbeteren we de ventilatie in hallen en trappenhuizen.”

Asbestsanering

In de huidige gevels van het gebouw is asbest aangetroffen. Het voornemen is om de sanering uit te voeren met onze partner Total Asbest Solutions, waarbij de risicoklasse mogelijk van 2 naar 1 kan worden teruggeschaald. En dan staan, voor een latere fase, nog het isoleren van de spouwen en het vervangen van een aantal in metselwerk gevatte kozijnen op het programma.

Ontdek onze ontzorgingsoplossingen voor VvE’s