Van der Leij realiseert nieuwe kantoren aan De Boelelaan Amsterdam

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In opdracht van Vesteda realiseert Van der Leij nieuwe kantoren aan de De Boelelaan in Amsterdam-Buitenveldert. Het betreft een vervolgopdracht op twee naar volle tevredenheid uitgevoerde renovaties van appartementen, o.a. in het complex De Boel. In de transformatiemarkt van kantoren naar woonruimte en andersom is het bouwbedrijf actief sinds circa 1980. Soms als initiatiefnemer, soms als adviseur en nog vaker als aannemer. Het track record vermeldt dan ook vele geslaagde utiliteitsprojecten en wordt u op aanvraag snel toegezonden.

Het ‘werkterrein’ wordt gevormd door plint op de begane grond en de 1e verdieping van complex De Boel. Van der Leij transformeert die tot commerciële ruimtes, waaronder kantoren. In totaal ca. 4.300m2. Onder andere Vesteda zelf zal hier domicilie kiezen. Andere kantoorruimten komen beschikbaar op de verhuurmarkt, die op de Zuidas stevig aantrekt nu de economie weer flink groeit.

Fraai afwerkingsniveau, duurzame accenten

“De kantoren krijgen een open structuur,” zegt bedrijfsleider bouwprojecten bij Van der Leij, Ben Beentjes. “De gevels worden grotendeels vervangen door glazen puien met dun geprofileerde, aluminium kozijnen. Daardoor, en door het fraaie afwerkingsniveau, hebben deze ruimten straks een heel eigentijds karakter.” Uiteraard wordt optimale aandacht besteed aan thermische en akoestische isolatie, waardoor zowel het gewenste duurzame accent als een plezierige werkomgeving gewaarborgd zijn. Nieuwe entreehuizen, van het woongedeelte gesepareerde liften naar de 1e verdieping en transparante garageboxen completeren het geheel, dat daarmee mooi aansluit bij het niveau van de Zuidas. Het ontwerp is van Hans van Heeswijk architecten in Amsterdam.

Vesteda: een ondernemende belegger

Vesteda is een ondernemende beleggingsinstelling, met een focus op de vastgoedsector woningen. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen en verzekeraars. Het totaal in vastgoed geïnvesteerd vermogen bedraagt ruim € 4 miljard. De verhuurportefeuille omvat circa 22.500 woningen, hoofdzakelijk in de kerngebieden Randstad en Noord-Brabant. Bekijk hier het online jaarverslag van Vesteda.

De Boele was een baljuw

De De Boelelaan is genoemd naar Gerrit de Boele. De Boele was baljuw (bestuursambtenaar) van Amstelland en Waterland rond het jaar 1354. Aan deze laan vinden we, behalve ‘De Boel’, onder andere ook de Vrije Universiteit en het VU Medisch Centrum. De locatie, die de overgang van het Zuidas-gebied naar Buitenveldert markeert, is uitstekend bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer (tram 16 en diverse buslijnen).