Van der Leij renoveert kantoor Feenstra Amsterdam

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Van der Leij is gestart met de renovatie van het Amsterdamse kantoor van installatiebedrijf Feenstra aan de Schepenbergweg. Het werk wordt uitgevoerd in bouwteamverband, samen met Courage Architecten uit Apeldoorn. Een project van 1.475 m2 bvo met een bijzondere component: opdrachtgever Feenstra is ook onze nevenaannemer… Hoe dat zit? Dat leest u in dit artikel!

Sinds 2014 werken Van der Leij Bouwbedrijven en Feenstra (installateur en landelijk expert in verwarming, cv-ketel onderhoud, ventilatie, beveiliging en zonnepanelen) nauw samen binnen duurzaamheidsinitiatief Stroomversnelling. Zo ontstond het Nul op de Meter-concept ‘Thuis een nieuwe woning’. Van het een kwam het ander: Feenstra en Van der Leij gingen een strategische samenwerking aan en participeren over-en-weer in (een aantal van) elkaars projecten. Bij de renovatie van haar eigen kantoor in Amsterdam treedt Feenstra op als installatie-aannemer, waar Van der Leij de bouwkundige renovaties uitvoert.

Transparant en representatief

Na de renovatie (geplande opleveringsdatum: mei 2018) is het pand van Feenstra aan de Schepenbergweg in Amsterdam Zuidoost voorzien van een nieuwe gevel en een nieuw interieur, beide met een transparante, eigentijdse en representatieve uitstraling. Uiteraard is sprake van energetische oplossingen volgens de laatste inzichten, die onder andere resulteren in een ‘aardgasloos’ pand. Met uitzondering van de opleidingsruimtes. Want daar leren de vakmannen en –vrouwen van Feenstra de fijne kneepje in het omgaan met gasgestookte cv-installaties.

Wederzijds vertrouwen

Tussen Feenstra en Van der Leij bestaat wederzijds vertrouwen. Bij projecten voor derden die gezamenlijk worden opgepakt, maar natuurlijk ook bij dit project in opdracht van Feenstra zélf. Henjo Groenewegen (CEO Feenstra) en Rob van der Leij (algemeen directeur Van der Leij Bouwbedrijven) bezegelden op 4 oktober jl. dat vertrouwen met het ondertekenen van de overeenkomst tot renovatie (foto).

Maatwerk in vastgoedoplossingen

Van der Leij denkt probleemoplossend mee met eigenaren van onroerend goed. Zoals kantoren. In bouwteamverband of bij aanbestedingen: Van der Leij biedt expertise en adviserend vermogen. Plus ruim 44 jaar ervaring in onderhoud en renovatie. Lees meer over maatwerk in vastgoedoplossingen.