Van der Leij - Stroomversnelling

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Begin april heeft Van der Leij Bouwbedrijven, tijdens dederde samenwerkdag het lidmaatschap van Stroomversnelling ondertekend. Eindmaart ontving Van der Leij samen met een aantal andere partijen al het NOM-Keur op haar concepten is zij koploper binnen de programma's van Energiesprong|Platform31.

 

Climate Construction

Van der Leij Bouwbedrijven is al een aantal jaren bezig metde ontwikkeling van ClimateConstruction, waarmee door het lidmaatschap van de Stroomversnellingook meer vorm en inhoud aan kan worden gegeven. De integratie van duurzaamheidin de bouw is belangrijk. De door Van der Leij bedachte financieringsconstructievoor particulieren ‘ruilen zonder huilen’ hanteert als principe voorsamenwerking dat alle partners gelijkmatig verdienen (en de klanten benaderen)in plaats van alleen de bouwer.


Samenwerking

In 2014 stapte Van der Leij aan boord van Stroomversnelling Koopwoningen en heeft dit initiatief volop benut om het product verder uit te werken. Van der Leij beschikt inmiddels over een uitgewerkt product voor grondgebonden woningen, VvE’s en een product in het kader van Duurzaam Thuis.

Voor die uitwerking is in co-development gewerkt met toeleveranciers. De ontwikkeling en samenwerking tussen Van der Leij en Itho Daalderop als voorbeeld is uniek in de sector.

Stroomversnelling

Van der Leij ziet uit naar het opdoen van concrete ervaringen met Nul op de Meter, zowel met corporaties als met particulieren. De ervaring met particulieren heeft het bedrijf omgezet in een aanpak om stap voor stap met de particulier naar een NOM-verbouwing te gaan. Deze aanpak hoopt het bedrijf verder te kunnen uitwerken binnen Stroomversnelling.

Een goed voorbeeld daarvan het is het meewerken aan het NOM-Keur. 

Van der Leij neemt actief deel aan de Ontwikkeltafel NOM-Keur en deelt haar kennis na het ontvangen van het NOM-Keur op concept aan het tweede en derde deel; realisatie en onderhoud.