Vidomes zorgt voor tevreden huurders in Rodenbuurt Zoetermeer

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In de Rodenbuurt van Zoetermeer zorgt Vidomes voor tevreden bewoners door het verbeteren van hun woonomgeving: de parkeergarages worden gerenoveerd en specifiek toegankelijk gemaakt. Bovendien ondergaan de woondekken een ingrijpende renovatie, waardoor ze ruimer en visueel veel aantrekkelijker zijn geworden. Van der Leij verwacht het werk op te leveren rond week 23, dus begin juni.

“Om maar eens met die woondekken te beginnen,” zegt Stephan Jutte, projectleider namens Van der Leij, “de dakbedekking daarvan vernieuwen we helemaal. Het bestaande asfalt is verwijderd. Daarvoor in de plaats brengen we een dikke waterdichte spuitlaag met een hoog percentage rubber aan. Daarop volgt een drainagemat, die het hemelwater naar de hemelwaterafvoeren leidt, vervolgens een speciale korrellaag en tenslotte sierbestrating in de vorm van klinkers. Zo zijn niet alleen de vochtproblemen op en onder de dekken opgelost, maar ziet het geheel er ook meteen helemaal eigentijds uit. Vooral omdat de bergruimtes, die op de dekken stonden, verhuizen naar de parkeergarages. Resultaat: veel meer ruimte, een opgeruimd gezicht met fraaie buitenverlichting én droge parkeergarages.”

Verhogen wooncomfort

Deze woningen aan de Saint-Saënsrode in Zoetermeer dateren uit 1979. Ze bieden een speelse en verkeersvrije woonomgeving, met veel groenaccenten. Anno 2017 was een actualiseringsslag op z’n plaats, vond corporatie Vidomes. Van der Leij won de aanbesteding en maakt werk van de Rodenbuurt. Niet alleen op de dekken, ook op de begane grond. Stephan Jutte: “Parkeren onder je eigen woning is op zichzelf ideaal. Maar de parkeerruimtes waren eigenlijk voor iedereen toegankelijk. Wij plaatsen er een mooi, hoogwaardig hekwerk omheen en voorzien iedere parkeerruimte van een op afstand bedienbare auto in- en uitgang. Veilig, gemakkelijk en een belangrijke verhoging van het wooncomfort.”

Nieuwe, ruime bergingen

In de parkeerruimtes krijgen de huurders van Vidomes nieuwe, ruime en goed afsluitbare bergingen. “Ze worden gefundeerd, nieuw gemetseld en voorzien van stevige deuren,” vertelt Stephan Jutte. “Uit het zicht, want op de woondekken stonden de oude bergingen eigenlijk ‘in de weg’, maar in de loop, want als je toch naar je auto gaat kom je ook langs de berging. En andersom natuurlijk. Handig!”

Bewoners content

Dat de bewoners van de Saint-Saënsrode (genoemd naar de Franse musicus Camille Saint-Saëns) content zijn met de werkzaamheden laten zij duidelijk merken, zegt Stephan Jutte. “Ze zijn blij met de grote verbeteringen in veiligheid en wooncomfort die worden aangebracht. De bewonerscommunicatie, waar wij als Van der Leij in samenwerking met onze opdrachtgevers altijd veel aandacht aan besteden, verloopt heel soepel.”

Lees meer over renoveren met Van der Leij