Waarom bij woningaanpassingen vertrouwen heel belangrijk is

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Woningaanpassingen, al dan niet in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), stellen mensen in staat langer in hun eigen woning te blijven. Bijvoorbeeld bij een beperking of ziekte. Denk aan een traplift, een aangepaste keuken of een beter toegankelijke badkamer.

Hoe selecteer je een gespecialiseerde aannemer voor zulke aanpassingen?

“Woningaanpassingen zijn een specialisme dat Van der Leij al sinds 1973 beoefent,” zegt Paul Scholten, de teamleider van Van der Leij Zorgbouw. “Ervaring is daarbij essentieel. Juist omdat de sociale component van de werkzaamheden een belan­grijke rol speelt. De mensen waar je over de vloer komt hebben veel behoefte aan een luisterend oor. Dat vraagt om meelevende vaklieden, die én hun werk perfect verstaan én empathisch invulling geven aan de menselijke maat. Een goede WMO-aannemer biedt dat vertrouwen.”

Van der Leij Zorgbouw breidt uit

Onlangs won Van der Leij de aanbesteding van woningaanpassingen in de gemeente Amsterdam. “Dat was al een bestaande klant, maar het werk voor Amsterdam is nu in één klap verdubbeld,” zegt Scholten. Daarom groeit Van der Leij Zorgbouw mee, naar een nieuwe vaste bezetting van 5,5 FTE. “We hebben gelukkig uitstekende vakmensen kunnen vinden, die niet alleen bewezen allround inzetbaar zijn, maar ook het sociale contact met de eindklant graag en goed beheersen. En zulke toppers zijn best schaars hoor.”

Volop vertrouwd –  waar u ook zit

Maar ook elders is Van der Leij volop vertrouwd in woningaanpassingen. In Lelystad en de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek kom je de WMO-specialisten van Van der Leij overal tegen. Zo ook bij HVO-Querido, de organisatie die in en om Amsterdam mensen helpt om opnieuw de regie over hun eigen leven te krijgen. En in opdracht van woningstichting  De Key, waarvoor Van der Leij alle deurautomaten in topconditie houdt. Is er nog ruimte voor uitbreiding van de activiteiten van Van der Leij Zorgbouw? Paul Scholten: “Uiteraard. Wij komen graag in contact met professio­nele partijen die wensen hebben op het gebied van woningaanpassingen.”

Afspraak maken voor een nadere kennismaking? Mail: info@vdleij.nl

Meer over Van der Leij en bouwen aan de zorg