“Waarom ik andere VvE’s Van der Leij en Univeste kan aanbevelen”

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

“Veel VvE’s hebben dezelfde uitdaging: hoe realiseren we verduurzaming én onderhoud van ons complex, zonder dat de lasten voor de eigenaren onevenredig stijgen? Onze VvE heeft daar uitgebreid onderzoek naar gedaan. Zo zijn we bij Univeste en Van der Leij uitgekomen. Daar werken we heel plezierig en resultaatgericht mee samen. En dat kan ik iedere andere VvE aanbevelen.”

René Reeuwijk is voorzitter van VvE De Koch, een appartementencomplex in Haarlem met 54 eigenaren en 1 grooteigenaar met (nu nog) 8 huurders. Gebouwd in de vroege jaren zeventig: geen spouwmuurisolatie, geen dakisolatie en enkel glas. Het dak en de beglazing werden al eerder aangepakt. Nu is het tijd voor operatie ‘De Koch 2.0’. Van der Leij voorziet het complex van een warme jas, bekleed met gecoate, aluminium gevelplaten. En van twee nieuwe liften met energie-terugwinningsinstallatie, plus een nieuwe hoogrendements verwarmingsketel.

Drie tientjes

“Wij hadden als bestuur duidelijke uitgangspunten voor deze operatie,” zegt René Reeuwijk. We wilden toe naar een complex dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Maar ook energiebesparing, lagere onderhoudskosten, waardevermeerdering van de appartementen en, heel belangrijk, geen hogere extra maandlasten per eigenaar dan drie tientjes per maand. Mede dankzij Univeste en Van der Leij, waarmee de VvE in contact kwam via Roemburg VvE beheer, is het plaatje precies passend gemaakt. Daar is ons bestuur dik tevreden over.” Inmiddels adviseert Reeuwijk ook andere VvE-besturen in de regio: “Het wiel hoeft niet steeds en overal opnieuw te worden uitgevonden.”

Vijf op een rij

Complex De Koch is onderdeel van een serie nagenoeg gelijke appartementen-gebouwen, die beeldbepalend zijn voor de Haarlemse Robert Kochlaan. “Vijf op een rij. Wij zijn de eerste die de gevels integraal aanpakt. De gemeente wil dat het uiterlijk van de vijf flatgebouwen straks identiek is, dus daar ontstaat een nieuwe, soort van collectieve uitdaging. Want elk complex heeft natuurlijk z’n eigen VvE. Maar twee keer per jaar hebben we het ‘Vijf-toren-overleg’. Dan zitten de besturen bij elkaar en bespreken we onze gezamenlijke uitgangspunten,” zegt René Reeuwijk. “Wij zullen onze ervaringen natuurlijk met hen delen.”

Wat kan Van der Leij voor ùw VvE betekenen?