Warm jasje voor VvE Loenermark Flat D in Amsterdam

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Isoleren is goed voor het klimaat. Binnen én buiten. Vandaar dat VvE Loenermark Flat D stapsgewijs toewerkt naar verduurzaming van haar complex in Buiksloot (Amsterdam-Noord). In coördinatie met VvE Beheer Amsterdam nam Van der Leij de kopse kant dit voorjaar onder handen. Resultaat: een zelfde straatbeeld, maar in een nieuw jasje. En tegelijk: warmer in de winter, koeler in de zomer. Hoe fijn is dat?

Gevel-isolatiepakket

“We zijn begonnen met het afbreken van de buitenmuur aan de kopse kant van het gebouw,” vertelt werkvoorbereider Tim Wiegers. “Vervolgens is een gevel-isolatiepakket van 16 cm aangebracht. En tenslotte is deze gevel afgewerkt met een buitenstuclaag en steenstrips.” De toegepaste steen- en sierstrips werden speciaal vervaardigd, op basis van een kleur- en detailleringsonderzoek van de oorspronkelijke gevelstenen. “Daardoor is de uitstraling van het pand aan de voorzijde identiek aan zoals hij was. En de kleur gelijk aan toen het complex werd gebouwd, zo rond 1976.”

Verkoopwaarde appartementen

In ongeveer 10 weken was het werk gereed, inclusief sloop en op- en afbouw van het steigerwerk. En inclusief plaatselijk herstel van voegwerk aan de galerijzijde van het gebouw. “Hier en daar was erosie door weer en wind zichtbaar geworden,” licht Tim Wiegers toe. “Dat hebben we weer helemaal netjes gemaakt.” Een goede investering van de VvE Loenermark Flat D. Want een warme jas scheelt in de stookkosten, verhoogt het comfort en draagt bij aan de verkoopwaarde van de appartementen.

Van der Leij werkt voor VvE’s

Groot onderhoud en thermische isolatie zijn werkzaamheden die door VvE’s met grote regelmaat aan Van der Leij worden opgedragen. In de westelijke Randstad, maar ook daarbuiten. Wij kennen de specifieke omstandigheden van VvE’s en houden daar graag rekening mee. Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden behoren tot de mogelijkheden. Ontdek meer over Verenigingen van Eigenaren en Van der Leij.

Wist jij dit al?

Het complex Loenermark ligt in de wijk Buiksloot, onderdeel van het gebied Centrum Amsterdam-Noord. Buiksloot was van 1911 tot 1921 een zelfstandige gemeente en ging daarna op in de gemeente Amsterdam. Hetzelfde gold voor de toenmalige zelfstandige gemeenten Nieuwendam, Ransdorp, Sloten en Watergraafsmeer. Loenermark ligt op loopafstand van winkelcentrum Boven ’t IJ en een halte van de Noord/Zuid-lijn.

Een goed bereikbare, groene en aantrekkelijke woonomgeving, met alle voorzieningen ‘om de hoek’.