Da Costaschool Nunspeet opgeleverd - met garantie!

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Een compleet nieuwe basisschool én een sporthal met uitgebreide garantie? Dat kan als je samenwerkt met Van der Leij Bouwbedrijven! Van der Leij ontzorgt. In dit geval: de gemeente Nunspeet op de Veluwe, waar dit ‘schoolvoorbeeld’ van bouwen volgens UAV-gc in oktober werd opgeleverd.

“UAV-GC betekent: een integraal bouwplan waarin de aannemer verantwoordelijkheid neemt van ontwerp tot en met het meerjarig onderhoud. In dit geval: 15 jaar energie volumegarantie en 25 jaar onderhoudsgarantie. De opdrachtgever is daarbij dus verzekerd van een vaste aanneemsom en loopt, zo lang het contract geldt, geen risico. Een oplossing die Van der Leij onderwijskoepels, schoolbesturen en overheden graag aanbiedt,” aldus projectleider Jeroen Letterie van Van der Leij Bouwbedrijven. “Wat ons betreft een formule met grote toekomst.”

Energetische prestaties gegarandeerd

“Zelfs de energetisch prestaties van de nieuwe Da Costaschool en de sporthal vallen onder de garantie. Sterker nog: ook het energiecontract is eigendom van Van der Leij. School en sporthal voldoen bewezen aan alle eisen ten aanzien van o.a. luchtdichtheid, isolatie en ventilatie van het Programma van Eisen Frisse Scholen (inzake klasse B) van de Rijksoverheid.” Leerlingen, docenten én sporters kunnen dus rekenen op een voortreffelijk binnenklimaat, waarin het perfect naar school gaan en gezond bewegen is. 

Twee functies in één 

Letterie: “Het schoolgebouw (6 klaslokalen en andere ruimtes) en de sporthal (387 m2) zijn gerealiseerd als één gebouw. Overdag maakt de school gebruik van de hal als gymzaal; buiten schooluren is de sporthal verhuurd aan andere partijen. Hij heeft dan ook een zelfstandige ingang. Architectonisch zijn beide functies fraai geïntegreerd en vormen een compleet geheel met hun omgeving. De inrichting van het terrein rond het bouwwerk is trouwens ook door Van der Leij, in samenwerking met een hovenier, gerealiseerd.” 

Prefab houtskeletbouw 

De Da Costaschool staat in Elspeet (gemeente Nunspeet) en heeft een staalconstructie.
De buitenwanden bestaan uit prefab houtskeletbouwpanelen. Deze panelen werden compleet, inclusief kozijnen en isolatiebeglazing, onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek vervaardigd. De buitenschil van school en gymzaal zijn afgewerkt met verduurzaamde Douglas-latten. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa, van nature duurzaam en sterk. Kortom, het gebouw van de nieuwe Da Costaschool blinkt uit door z’n eigenschappen: ruim, licht, vrolijk, robuust en aangenaam om in te vertoeven. En die totaalgarantie? Die maakt zo’n project toch helemaal áf?

Lees meer over Van der Leij en onderwijs. Daar steek je wat van op.