Appartementen Suikerbrink Vaassen: gasloze, tweede jeugd

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In Vaassen (gemeente Epe) renoveert Van der Leij 45 appartementen in opdracht van Woningstichting Triada in Heerde. De 3 panden zijn, op buiten- en draagmuren na, helemaal casco gemaakt. Dat is de voorbode van een optimaal geïsoleerde en gasloze tweede jeugd – opnieuw goed voor nog eens 60 jaar woonplezier.

Want deze woningen dateren uit 1960… Een tijd waarin nog niemand dacht aan isoleren, energie besparen of klimaatproblemen. Anno nu is alles anders en deze huurwoningen veranderen mee. Zowel energetisch als comfort-technisch.

Vernieuwbouw op niveau

“Eigenlijk wordt alles nieuw opgebouwd, behalve de buitenschil,” vertelt projectleider Albert van Wolfswinkel van Van der Leij. “Spouwmuurisolatie, extra voorzetwanden, verlaagde plafonds, nieuwe vloeren en uiteraard een dik isolatiepakket voor het dak.” Samen met de toepassing van nieuwe, kunststoffen kozijnen met HR++ beglazing zorgt dat alles voor een warme jas voor deze appartementen. En daarmee voor omstandigheden die het mogelijk maken om voor een gasloze toekomst te gaan.

Elektrische wandverwarming

“In deze appartementengebouwen installeren we elektrische wandverwarming. Die zorgt voor comfortabele temperaturen. Het plaatje wordt compleet door een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinnings­functie. Het zuigt frisse lucht van buiten aan, maar draagt bij aan de binnen opgebouwde comforttemperatuur,” zegt Albert van Wolfswinkel. Ook de warmwa­tervoorziening en uiteraard het koken zijn hier straks gasloos – steeds vaker het ‘nieuwe normaal’ in zowel nieuwbouw als renovatie.

Nieuwe keukens en sanitair

Maar de werkzaamheden blijven niet beperkt tot isoleren, verwarmen, ventileren en elektrificeren. Zo knapt Van der Leij de buitengevels op, renoveren we de garageboxen en installeren we nieuwe keukens, badkamers en sanitair. Als kers op de taart verschijnen er zonnepanelen op de daken, om zo de energietransitie van deze appartementen nog duurzamer te maken: een complete renaissance. Gasloos, geïsoleerd naar hedendaagse inzichten en vol nieuw woon- en leefcomfort.

Van der Leij heeft nieuwe oplossingen voor woningcorporaties: reken op expertise en adviserend vermogen. Ontdek meer!