Bouw watervilla’s De Steigers verloopt voorspoedig

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In week 7 is Van der Leij begonnen met het monteren van de prefab gevels van 16 exclusieve watervilla’s. Het project De Steigers (onderdeel van Gebiedsontwikkeling De Bongerd) verloopt voorspoedig en het werk zal naar verwachting in juni zijn afgerond. Amsterdam-Noord is dan een opmerkelijke -en luxe- woonlocatie rijker. 

“De villa’s staan op een betonnen fundering in het water langs de Scheepsbouwweg,” vertelt Martin Schaaper, projectleider bij Van der Leij Bouwbedrijven. “In de afgelopen maanden zijn we druk geweest met het realiseren van het heiwerk, de funderingen en de begane grond-vloeren. Dat was best een uitdaging, want er moest vanaf pontons op het water worden geheid. En omdat het bouwterrein ter plekke vrij krap is, konden we geen echte bouwplaats benutten. Dan heb je te maken met een logistieke puzzel. Maar: ieder puzzelstukje is keurig op z’n plek gekomen.” 

Gevels ‘uit de fabriek’ 

“De gevels van deze woningen zijn prefab gemaakt: onder geconditioneerde omstandigheden, in een gespecialiseerde fabriek. Dat levert de hoogst haalbare bouwkwaliteit op,” zegt Martin Schaaper. “Op het werk monteren we ze met een tempo van twee woningen per week. Daarna gaan we aan de slag met onder andere de aanleg van het elektra, het loodgietswerk en de houten gevelbekledingen.” De watervilla’s krijgen aan het begin van de zomer definitief gestalte maar zullen dan nog niet direct bewoonbaar zijn, “De gemeente moet de aansluitingen voor de nutsvoorzieningen nog aanbrengen. En ook daarvoor gelden hier logistieke beperkingen.” 

Alle villa’s zijn verkocht 

‘De Steigers’ munt uit door architectuur, materiaalkeuze en duurzaamheid. Maar ook door de terrassteiger die iedere watervilla hier rijk is. Met een bootje varen de bewoners straks in 10 minuten naar het IJ. Dat er direct al veel belangstelling was voor de villa’s van project De Steigers wordt bewezen door het feit dat alle woningen al zijn verkocht. De toekomstige bewoners kijken er naar uit hun fraai gelegen bezit in gebruik te nemen. 

Nieuwbouw met Van der Leij 

Bouwen aan de toekomst? In van der Leij vindt u een bouwpartner die meedenkt met u als opdrachtgever. Een ontzorger met verstand van zaken. Laten we eens samen praten. Kom in contact

Meer over nieuwbouw met Van der Leij Bouwbedrijven