Duurzame appartementen en penthouses midden in Mijdrecht

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Het project ‘Bankstaete’ in Mijdrecht heeft een jaartje onvoorzien oponthoud ontmoet. Maar dat is nu gelukkig achter de rug, want begin september jl. hebben we de draad weer opgepakt. Sterker nog: de sloop is voltooid en de wederopbouw van de voormalige vestiging van de ABN-AMRO Bank gestart. Doel: 9 duurzame appartementen en 4 dito penthouses.

“Redenen voor de vertraging waren onder andere noodzakelijke aanpassingen aan het constructieve ontwerp,” vertelt projectleider Van der Leij Bouwprojecten Rik van Oorschot. “Maar de houtskeletbouwgevels en het staal van de eerste verdieping zitten er nu in; het staal voor de tweede verdieping verwachten we in week 50 geleverd te krijgen. In week 51 kan dan het stalen dak worden aangebracht en in week 52 de dakranden. Verloopt alles volgens planning, dan hebben we in de tweede week van januari het dak dicht. De verwachte oplevering is in de periode mei/juni volgend jaar.”

Aangenaam wonen op een leuke plek

De 9 appartementen en 4 penthouses die het resultaat zullen zijn, zijn gelegen op een leuke, levendige plek midden in Mijdrecht. Alle voorzieningen zijn ‘om de hoek’ aanwezig en de woningen bieden meer dan eigentijds comfort. Optimaal geïsoleerd, grote glasoppervlaktes, houten kozijnen en fraaie kalkzandsteen-accenten bepalen het beeld. Een aangenaam perspectief.

Infrarood vloerverwarming

Rik van Oorschot: “Onder voorbehoud van goedkeuring door opdrachtgever WoonHolland brengen we in deze appartementen en penthouses laagtemperatuur infrarood-vloerverwarming aan. Een nieuw soort verwarming, gebaseerd op ruimtevaarttechnologie. Infraroodverwar­ming verwarmt niet de lucht, maar de in een ruimte aanwezige materie. Energiezuinig, zonder warmtepomp, zonder technische ruimte, gasvrij en in aanleg niet duurder dan traditionele CV.”

Over WoonHolland

WoonHolland (her-)ontwikkelt woningen die functioneel zijn in ontwerp en eigentijds worden afgewerkt. De objecten die WoonHolland aankoopt hebben een oorspronkelijk, eigen karakter en liggen in aantrekkelijke Randstadomgevingen. Door het gebruik van moderne materialen en natuurlijke kleuren wordt een luxe uitstraling en tegelijk een huiselijke sfeer gecreëerd.

Herbestemmen met Van der Leij