Een pareltje groeit aan de Kleine Wetering in Amsterdam Buitenveldert

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Aan het water van de Kleine Wetering in Buitenveldert stond, aan het Hartelstein, een bungalow uit circa 1960. In opdracht van een particuliere opdrachtgever is die vorig jaar voorjaar gesloopt. Van der Leij Bouwbedrijven bouwt er een suburbaan pareltje voor terug, dat zal uitmunten door zijn architectuur en High End wooncomfort.

“Het wordt een supermooie en echt exclusieve villa,” beaamt Martin Schaaper, hoofd productie bij Van der Leij Bouwprojecten, “waarin we alleen materialen van topklasse en veel nieuwe technieken toepassen. Zo is de fundering tot stand gekomen door middel van Cutter soil mixing (CSM) Dat is een techniek waarbij trillingsvrij een verticale grondkering en/of fundering gemaakt kan worden. De aanwezige grond wordt ter plaatse ondergronds met water en cement vermengd om een grond- en waterwerende wand of fundering te bouwen. Het resultaat is zeer geschikt om grondwarmte in huis te kunnen gebruiken.”

Eigentijds design, spa en zwembad

De nieuwe villa, met een woonoppervlak van zo’n 630 m2, is een ontwerp van Bureau LUX BV Architectuur en advies. Strakke lijnen, de toepassing van veel natuursteen (zowel in de buitenmuren als inpandig) en aangename voorzieningen zijn kenmerkend voor deze parel-aan-het-water. Zo bevindt zich in de villa straks een eigen spa en is de tuin voorzien van een fraai privézwembad. Ook is er een kelder onder hele hele pand, een binnen- en buitenhaard en optimale isolatie, zowel thermisch als akoestisch. In alle Perfect View kozijnen zit triple glas en de kappen voor rook- en gasafvoer zijn van een speciaal, geluidwerend type. Dit met het oog op het vliegverkeer, waar je in Buitenveldert, zonder passende maatregelen, vaak wel wat van mee krijgt. “Wij verwachten deze bijzondere nieuwe woning in april 2024 te kunnen opleveren,” zegt Martin Schaaper.

Nieuw bouwen met Van der Leij

Van der Leij Bouwbedrijven (opgericht in 1973) heeft zijn nieuwbouw track record in de laatste jaren stevig uitgebreid. En dan met name in het hogere segment van de woningbouw – daar waar vaak alleen het beste goed genoeg is en opdrachtgevers hun verwachtingen graag minstens overtroffen zien. Onze divisie bouwprojecten staat u graag terzijde bij de realisatie van uw woon- en/of ontwikkelwensen. Laten we beginnen met een gezamenlijke oriëntatie. Als u ons een mailtje stuurt (bellen mag natuurlijk ook) arrangeren we snel een goed gesprek. Welkom!

Neem contact op per e-mail

Of bel (ma-vrij 08.00-16.30): 020-6323331