Eigentijds gezicht voor MS Mode Zaandam

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

De vestiging van MS Mode aan de Gedempte Gracht in Zaandam is weer helemaal van deze tijd. In opdracht van DELA Vastgoed renoveerde Van der Leij onder andere de voorgevel van het winkelpand. “Wij zijn heel tevreden met het resultaat,” aldus technisch vastgoed manager Erik van Deurzen van DELA. “Het pand staat er weer mooi bij.”

Het Stadshart van Zaandam is in de afgelopen jaren getransformeerd tot een zeer aantrekkelijke retail- en verblijfsomgeving. Historiserende architectuur met een futuristisch tintje én een levendig winkelaanbod hebben de traffic een enorme boost gegeven. De Gedempte Gracht wordt onderdeel van dezelfde dynamiek door bestaande bebouwing te renoveren naar hedendaags attractief. Het pand dat MS Mode van DELA huurt oogde nog ‘Jaren Tachtig’ – maar nu niet meer!

Fraai metselwerk met reliëf

De uitvoerder van het project namens Van der Leij, Peter Burrei, vertelt: “Wij hebben de complete voorgevel en een deel van een zijgevel er uit gehaald. Van fundering tot het dak. Daarvoor in de plaats is een staalconstructie en een nieuwe gevel aangebracht, met traditionele kozijnen en mooi metselwerk. Met knipvoegen en reliëf, waardoor een ambachtelijke uitstraling is ontstaan. Een ander deel van de gevel is nieuw gestuukt. Dat ziet er heel anders uit dan de gewassen grindtegels die vroeger als gevelbekleding werden gebruikt. Tja, iedere tijd heeft z’n eigen smaak natuurlijk.”

Onderhoud aan dak winkelpand

“Ook het dak is open gegaan, onder andere om zo de hoekkepers te kunnen vernieuwen en een nieuw dakkapel te plaatsen die met zink is bekleed.Het geheel is opgeleverd begin mei en de winkel is maar 1 week dicht geweest,” aldus Peter Burrei. Je vindt MS Mode aan de Gedempte Gracht 103 in Zaandam. En ga je tóch die kant op, bewonder dan eens de complete metamorfose van het Zaandamse centrum.

Retail renoveren met Van der Leij

Van der Leij denkt probleemoplossend mee met institutionele eigenaren van onroerend goed. Zoals retail-vastgoed. In bouwteamverband of bij aanbestedingen: Van der Leij biedt expertise en adviserend vermogen, gecombineerd met ruim 44 jaar ervaring in onderhoud en renovatie. Dat noemen we: maatwerk in vastgoedoplossingen. Meer weten?