Meer dan 1000 keukens en badkamers voor Woonpalet gerenoveerd

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Sinds 2014 heeft Van der Leij meer dan 1.000 badkamer-, keuken- en toiletrenovaties in huurwoningen van corporatie Woonpalet uitgevoerd. “En het einde is nog niet in zicht, want Woonpalet en Van der Leij zijn net een nieuw contract aangegaan, voor een periode van zes jaar,” vertelt Matthias Remmerts, uitvoerder bij Van der Leij.

Woonpalet is dé woningcorporatie van Zeewolde. Haar aanbod varieert van jongerenwoningen tot seniorenwoningen en van eengezinswoningen tot appartementen. Daarnaast biedt Woonpalet regelmatig woningen te koop aan. Ook na 1.000 BKT-renovaties is uitvoerder Matthias Remmerts nog steeds enthousiast. “We hebben een vast, goed op elkaar ingespeeld team. Het contact met de opdrachtgever is heel goed en ik heb een echte topper als voorman. Dat is Mike Boom, die eerder timmerman bij ons was. Het is een voorrecht om met zo’n team te mogen werken.” 

Renoveren brengt mensen samen

“Ook van de contacten met bewoners kan ik vaak genieten. Wat heel opvallend is: als je in een straat of blok met een serie renovaties begint, dan ontstaan er daar nieuwe of meer intensieve contacten. Want als de eerste renovatie klaar is, willen de bewoners verderop natuurlijk zien -en horen- hoe het gegaan is. De buren zoeken elkaar op. En soms krijgen we ook heel mooie complimenten van de bewoners. Bijvoorbeeld omdat we altijd ons best doen om heel netjes op te leveren. Een natte spons over het nieuwe tegelwerk, zodat het perfect oogt. En de gang stofzuigen voordat je weggaat. Die waardering die je dan ontmoet, daar ben ik dankbaar voor.”

Respect voor de jongens

Op volle sterkte werkt het team van Van der Leij met zo’n 15 man: slopers, loodgieters, elektriciens, tegelzetters, een schilder en een kitter. “Ik heb veel respect voor deze jongens, want het zijn stuk voor stuk echt vaklieden, die iedere dag hun beste beentje voorzetten. In hun eigenlijke werk, maar ook in de omgang met de bewoners. En daar moet je wel slag van hebben. Zij hebben er feeling voor en inmiddels ook routine in. En dat maakt wel mooi het verschil,” zegt Matthias Remmerts. 

Bewoners kunnen kiezen

Huurders van Woonpalet die voor een nieuwe badkamer en/of keuken gaan, kunnen in de showroom van Woonpalet zelf keuzes maken. Tegels, kranen, aanrechtbladen en keukenkastfrontjes zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. “Wij adviseren altijd om er rekening mee te houden dat je op zwarte of antracietkleurige tegels gauw wat aanslag kunt zien. Maar ben je van het poetsen, dan is dat natuurlijk geen probleem,” lacht Matthias. “Het is prachtig dat bewoners bij Woonpalet deze vorm van keuzevrijheid hebben.”