Nieuwbouw met Van der Leij in Buiksloterham (Amsterdam-Noord)

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Gloednieuwe appartementen in booming Amsterdam-Noord? Dat kan! In opdracht van een collectief van aanstaande particuliere eigenaren realiseert Van der Leij een complex met 12 urban chic appartementen aan de Leen Jongewaardkade in Buiksloterham. Een spannende plek aan het water van het Tolhuiskanaal.

Projectleider Darius Dienaar van Van der Leij: “In week 26 gaan we van start met de bouw van het complex, dat officieel Cityplot B7 wordt genoemd. Het is een mooi ontwerp van Boparai Associates Architekten. En het is natuuurlijk best bijzonder dat het wordt uitgevoerd onder Collectief Particulier Opdrachtgever­schap, onder leiding van Micha Wijngaarde en Bas Beckers van Vastgoed in Beweging. De kopers zijn hun eigen opdrachtgever: een constructie die bij appartementencomplexen niet zo vaak voorkomt.”

Architectonische visie

René Timmer van Boparai Associates: “Voor Boparai een uitdaging om alle individuele bewonerswensen te vertalen naar een op maat gemaakt ontwerp met een uniforme uitstraling. Prefab betonnen banden zijn rondom het volume bedacht en groeien aan de voorzijde uit tot, ten opzichte van elkaar, verspringende balkons. Het beton is gecombineerd met verticale houten delen met een zwarte behandeling. Een warm en rijk gedetailleerd ontwerp, met een mooie materiaalkeuze.”

Fraaie balkons

“Een betonnen casco, optimale isolatie en ruimtelijke appartementen zijn kenmerkend voor Cityplot 7B,” zegt Dienaar. “Maar ook de grote raampartijen en de fraaie, stalen ballustrades met balkons en glas. Er komt een gezamenlijke tuin in het complex, een atelier op de begane grond en de parkeergarage ligt op loopafstand. Natuurlijk worden de woningen voorzien van een lift, vloerverwarming (stadsverwarming) en zonnepanelen. Het uitzicht over het water van het 40 meter brede Tolhuiskanaal maakt het plaatje helemaal af.

Over de acteur en zijn kade

Leen Jongewaard. Wie kent hem niet? Of is het inmiddels: wie kent hem nog?

Deze Amsterdamse acteur en zanger schitterde decennialang in televisieseries als Ja zuster, nee zuster en ’t Schaep met de 5 pootenHij is ook bekend van liedjes als M’n Opa en Op een mooie pinksterdagJongewaard overleed in 1996; de gemeente Amsterdam eerde hem met een ‘eigen’ kade.

Wat kan Van der Leij voor u betekenen? Ontdek onze andere opdrachtgevers.
En ontdek wie wij voor u willen  zijn.