Nieuwbouw Scheepsbouwweg eind van het jaar van start

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Het nieuwbouwproject Kade Noord aan de Scheepsbouwweg in Amsterdam start aan het einde van dit jaar. Van der Leij bouwt, in opdracht van ontwikkelaar Kade Noord BV, 47 duurzame en betaalbare koopwoningen. De verkoop verliep uiterst voorspoedig. “Het aantal inschrijvingen was overweldigend,” zegt Joost Beemer van Kade Noord BV over het succes van dit project.

De bouwstart aan de Scheepsbouwweg was voorzien voor deze zomer, maar de levertijden van materialen en onderdelen in de Nederlandse bouwsector zijn behoorlijk opgelopen. Dit leidt tot enkele maanden ‘pauze’. De verwachte oplevering zal omstreeks eind 2018 zijn.

Ideale starterswoningen

“Wij hadden veel belangstelling verwacht,” aldus Joost Beemer, “maar de animo was nog groter dan gedacht. Dat komt denk ik doordat deze woningen én heel goed betaalbaar zijn in Amsterdams perspectief, én duurzaam zijn én buitenruimte bieden. De ligging aan de rand van Hogeland en Tuindorp Oostzaan is natuurlijk ook een pluspunt, evenals de bijzondere en eigentijdse architectuur.” Reden genoeg voor veel ‘starters’ op de woningmarkt om een gooi te doen naar een gloednieuw Kade Noord-huis. “Inmiddels is ook besloten een VvE op te richten met de toekomstige bewoners. Die zal het onderhoud van de buitenschil en het omringende groen regisseren – en tegelijk de architectonische eenheid bewaken. Dat betekent voor de kopers een zorg minder en de zekerheid dat het aangezicht van de woningen perfect behouden blijft.”

Duurzaam tot in de details

De nieuwe woningen aan de Scheepsbouwweg kenmerken zich door duurzame materialen en degelijke afwerking: HR++ beglazing, kozijnen van recycled kunststof, vloerverwarming, hoogwaardige isolatie en zelfs zonnepanelen. Dat houdt de maandlasten laag en voorspelbaar. De levering van warm water en verwarming gaat via stadswarmte. Hierdoor produceert elke woning 50% minder CO2 en is geen ketel met leidingen nodig. Duurzaamheid tot in de details is kenmerkend voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten waarbij Van der Leij als aannemer is betrokken. In traditionele bouw met veel innovatieve componenten, zoals aan de Scheepsbouwweg, of door middel van een innovatief concept (Climate Construction; KOMO-gecertificeerd en getest door TNO) met ‘ambachtelijke’ kwaliteiten.

Alle specialismen van Van der Leij ontdekken?