Opdrachtgevers kijken ‘real time’ mee met Van der Leij

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

“Opdrachtgevers kunnen real time onze werkzaamheden volgen. Bewoners kunnen rechtstreeks storingsmeldingen doen. En het papierloze kantoor komt nu wel heel dichtbij. Hoe mooi is dat?”, zegt Edwin Duwel, bedrijfsleider Onderhoud bij Van der Leij Bouwbedrijven. “Met de implementatie van het ERP-softwarepakket Bouwworks zetten we een stap vooruit in verdere ontzorging van klanten en bewoners, maar ook in efficiency en optimalisatie van de bouwstroom.”

“De Haagse vestiging van Van der Leij werkt in relatie tot opdrachtgever Haag Wonen al met Bouwworks. Dat bevalt zo goed, dat we vanaf het komende voorjaar het systeem stapsgewijs voor alle onderhoudswerkzaamheden zullen implementeren,” vertelt Duwel. “De grote voordelen zijn: administratieve lastenverlichting, optimale communicatie met de opdrachtgever door softwarematige koppelingen op elk werk en ‘real time’ voortgangsmonitoring. Daarnaast maakt Bouwworks efficiënter plannen mogelijk, waardoor eventuele faalkosten nog verder omlaag kunnen.”

Klantportaal: sturen op SLA en KPI’s als middel

Het Bouwworkssysteem dat Van der Leij implementeert biedt een klantportaal, dat direct inzicht biedt in SLA (Service Level Agreements, oftewel: wat hebben opdrachtgever en Van der Leij precies afgesproken), lopende opdrachten en meldingen. Ook zijn de zogenoemde KPI’s, wat staat voor Key Performance Indicators (variabelen die prestaties aanduiden) eenvoudig uit te lezen, waardoor de relatie opdrachtgever/opdrachtnemer transparanter wordt. Tegelijk faciliteert het systeem actief sturen op SLA en KPI’s – waardoor opdrachtgever en bouwbedrijf doelgericht samenwerken. Met lagere onderhoudskosten en tevreden bewoners als gemeenschappelijk doel.

Pré Wonen en Rijwijk Wonen

“Woningcorporatie Pré Wonen in Velserbroek en Rijswijk Wonen in Rijswijk zijn de twee volgende opdrachtgevers waarmee wij met Bouwworks zullen gaan werken,” aldus Edwin Duwel. “Dezer dagen wordt daarmee een begin gemaakt. Vervolgens introduceren we het systeem stapsgewijs, zodat we op termijn alle dagelijks onderhoud via dit ERP-systeem.”

Nieuwe (financierings)mogelijkheden, innovatieve bouwtechnieken met het oog op verduurzaming, initiatieven tot gebiedsontwikkeling en nu vergaande innovaties ‘achter de schermen’… de bouw verandert en Van der Leij speelt daar ambitieus op in. Wat mogen wij voor u betekenen?

Ontdek onze nieuwe oplossingen voor woningcorporaties