Parkeerkelder Van Eeghenstraat medio 2024 gereed

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam realiseert Van der Leij in opdracht een nieuw appartementencomplex. Er komen op termijn negen exclusieve appartementen beschikbaar. Maar eerst moet de onderliggende parkeerkelder gestalte krijgen. In dat proces zijn inmiddels belangrijke stappen gezet.

Je vindt de Van Eeghenstraat in het museumkwartier in Amsterdam-Zuid, naast het Vondelpark. Het is een statige en gewilde woonomgeving, waarvan de bebouwing oorspronkelijk in 1901 tot stand kwam. De locatie waar we nu bouwen bood eerder plaats aan drie tot kantoor getransformeerde herenhuizen. Daarin was tot 2018 de Postcodeloterij gevestigd. Na 122 jaar is het hier nu tijd voor een ‘nieuwe ronde’. 

Eigentijds en luxe wonen

De appartementen aan de Van Eeghenstraat kunnen naar verwachting eind 2025 of begin 2026 worden opgeleverd. Zoals van deze woonplek mag worden verwacht betreft het zeer eigentijdse en luxe uitgeruste woningen, die van alle comfort zullen zijn voorzien. Ze faciliteren wonen ‘op stand’, nabij het centrum en met de internationale allure die zo kenmerkend is voor onze hoofdstad. 

Parkeerkelder met autolift

Op de bouwplaats zitten de CSM-wanden inmiddels in de grond. Met CSM-wanden maak je een bouwkuip, die je vervolgens kunt uitgraven. Zo ontstaat ruimte voor de parkeerplaatsen die straks bij de appartementen horen (en voor de autolift, die de ondergrondse parkeerfunctie faciliteert). In week 8 van 2024 starten de boor- en heiwerkzaamheden en gaat de betonconstructie aangebracht worden. De parkeerkelder is naar verwachting in mei of juni a.s. gereed, waarna de bovengrondse bouw volgt. 

Nieuw bouwen met Van der Leij

Van der Leij Bouwbedrijven (sinds 1973) heeft zijn nieuwbouw portfolio in de laatste jaren stevig uitgebreid. En dan met name in het hogere segment van de woningbouw – daar waar vaak alleen het beste goed genoeg is en opdrachtgevers hun verwachtingen minstens overtroffen willen zien. Onze divisie bouwprojecten staat u graag terzijde bij de realisatie van uw woon- en/of ontwikkelwensen. Laten we beginnen met een gezamenlijke oriëntatie. Als u ons een mailtje stuurt (bellen mag natuurlijk ook) arrangeren we snel een goed gesprek. Welkom! 

Neem contact op per e-mail 

Of bel (ma-vrij 08.00-16.30): 020-6323331