Projectmatig onderhoud in opdracht van Harmonisch Wonen

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Van der Leij is Bouwbedrijven is de vaste partner voor het dagelijks-, mutatie– en projectmatige onderhoud van Woningcorporatie Harmonisch Wonen in Lelystad. Het werkterrein is Sidhadorp: een wijk van Lelystad, op de grens van stad en land, met een geheel eigen, dorps karakter. Van der Leij is begonnen met projectmatig onderhoud aan de zeven complexen ter plekke.

“Elk jaar renoveren we één of twee complexen,” zegt Albert van Wolfswinkel, projectleider bij Van der Leij Vastgoedonderhoud. “Het betreft voornamelijk de buitenschil van de complexen, waarbij een bijzonder accent op verdere verduurzaming ligt.” De woningen hebben 1986 als bouwjaar en na 36 jaar is actualisatie en aanpassing aan nieuwe tijden natuurlijk op z’n plaats.

Bijdrage aan circulariteit

Eén van de verduurzamingsmaatregelen in deze renovatieronde is het vervangen van de bestaande dakramen. Fabrikant Velux neemt deze terug en zal ze verwerken tot nieuwe binnenwanden voor projecten elders. “Een mooi staaltje van hergebruik van bouwmaterialen en een bijdrage aan meer circulariteit,” vindt Van Wolfswinkel. Ook het vervangen van glas door HR++, het na-isoleren van platte daken en schilderwerk maken deel uit van de actuele werkzaamheden.

Eerste twee complexen

Nadat de instemming van de bewoners van Sidhadorp was verkregen, zijn de werkzaamheden aan complex 1 begonnen. Het tweede complex in de wijk is in het vroege voorjaar aan de beurt. De oplevering daarvan wordt verwacht in maart of april. In totaal betreffen de werkzaamheden circa 220 woningen, bewoond door ruim 400 huurders. Alle bewoners kunnen gewoon in hun huizen blijven tijdens de werkzaamheden.

Ambitie

Eén van de ambities van Harmonisch Wonen is de eerste energieneutrale woningcorporatie te worden. Daaraan levert Van der Leij graag een bijdrage, want duurzaam duurt het langst. Wist u dat in de wijk Sidhadorp ook een basisschool, een vegetarisch restaurant, een biologische supermarkt, een gezondheidscentrum en allerlei bedrijven en kunstenaars te vinden zijn? Veel Sidhadorpers mediteren dagelijks een of twee keer in de meditatiehal ter plekke, die de vorm heeft van een achthoekige koepel. Zij mediteren volgens de Transcendente Meditatie Techniek, afkomstig van de Indiase guru Maharishi Mahesh Yogi.


Onderhoud voor woningcorporaties.

Kom in contact met Van der Leij.