Tweede jeugd voor seniorenwoningen De Woonmensen

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Aan de Morellenlaan in Apeldoorn krijgen 12 seniorenwoningen van onze nieuwe klant De Woonmensen een verjongingskuur. Het betreft een combinatie van renovatie en verduurzaming, die leidt tot een ‘tweede jeugd’ voor deze seniorenwoningen, oorspronkelijk gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Verduurzaming

“Alle kozijnen voorzien we van isolerend HR++ glas,” vertelt Albert van Wolfswinkel, projectleider bij Van der Leij Bouwbedrijven. “De achterzijde van de daken krijgt een isolatiepakket, afgewerkt met dakplaten, latten en nieuwe, lichtgewicht dakpannen. Dit laatste met het oog op het op de bestaande dakconstructie rustende gewicht. Daarnaast gaan we de gevels na-isoleren, evenals alle vloeren op de begane gronden. Op die manier krijgen zowel het wooncomfort als de energiewaarde een boost.” 

Gevelwerk en elektrisch koken

“We lopen de gevels nauwkeurig na en maken ze schoon. Ook voeren we een asbestsanering uit: in de bestaande gevelleien is asbest aangetroffen. We vervangen ze door nieuwe keralit gevelbekleding. Daardoor staan de gevels van deze seniorenwoningen er straks weer stralend bij.” Als kers op de taart brengt Van der Leij voorzieningen aan die het de bewoners mogelijk maakt om, naar de inzichten van deze tijd, elektrisch te gaan koken in plaats van op gas. 

Over De Woonmensen 

Stichting De Woonmensen in Apeldoorn is een woningcorporatie met circa 5.000 huurwoningen. De Woonmensen vindt dat wonen een basisvoorziening is waar iedereen recht op heeft. Want het lijkt zo vanzelfsprekend: een dak boven je hoofd, stromend water uit de kraan, de verwarming een graadje hoger in de koude wintermaanden. Maar die vanzelfsprekendheid geldt lang niet voor iedereen. Mensen met een beperkt inkomen of een kwetsbare positie in de samenleving hebben vaak hulp nodig. Hulp om goed en betaalbaar te kunnen wonen. Voor deze mensen zet deze corporatie zich als sociale verhuurder dagelijks in. 

Van der Leij sinds 1973 

De Woonmensen is een nieuwe klant voor Van der Leij en wij gaan proberen om alle verwachtingen te overtreffen! Maar wist u dat Van der Leij al sinds 1973 veelvuldig voor woningcorporaties aan de slag is? Onderhouds- en renovatiespecialist Van der Leij bundelt specialismen die antwoord bieden op alle actuele vragen rond corporatievastgoed. En levert slimme oplossingen die meer mogelijk maken. Ontdek bijvoorbeeld nieuwe financiële ruimte voor toekomstgericht renoveren. Wij nodigen u graag uit voor een nadere kennismaking.