Van der Leij renoveert sanitaire voorzieningen UWV Alkmaar

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In het hoofdkantoor van het UWV Alkmaar aan de Wognumsebuurt renoveert Van der Leij alle sanitaire voorzieningen. Dat zijn er nogal wat, want verspreid over het 6 verdiepingen tellende pand zijn een heel aantal toiletgroepen aanwezig. “Tijdens de verbouwing gaat het werk van de opdrachtgever gewoon door,” zegt uitvoerder onderhoud Hans van den Berg. “Dat stelt bijzondere eisen aan onze werkvolgorde qua logistiek en beperking van geluidsoverlast.”

Renoveren terwijl bewoners of gebruikers van het betreffende pand gewoon aanwezig zijn: het is een van de specialismen die Van der Leij in decennia heeft ontwikkeld. En die maken dat Van der Leij veel opdrachten uit de markt krijgt waarbij bewoners en/of gebruikers niet tijdelijk naar elders hoeven te verhuizen.

Alleen boren tussen 06.30 en 09.00 uur

“Met onze opdrachtgever hebben we afgesproken dat we alleen tussen half zeven en negen uur ’s ochtends geluidsintensieve werkzaamheden verrichten,” vertelt Hans van den Berg. “Zo beperken we de overlast voor de UWV-medewerkers zoveel mogelijk. Ook hebben we een logistiek traject gemaakt dat er voor zorgt dat de verbouwingen zo min mogelijk ‘in de weg’ staan. En dat tegelijkertijd voldoende toiletten voor medewerkers en bezoekers beschikbaar blijven.”

Eigentijds sanitair comfort

Bij UWV Alkmaar heeft Van der Leij alle oude urinoirs, toiletten, wasbakken, plus de deuren, plafonds en wandverlichting in de sanitaire ruimtes verwijderd. Daarvoor in de plaats komen urinoirs met sensoren, wandclosets met inbouwreservoirs, geïntegreerde RVS wasbakken met sensoren, nieuwe systeemplafonds met LED-verlichting, nieuw tegelwerk op de wanden, nieuwe HPL-deuren met een speciale, gladde afwerkingslaag en gevlokte stortvloeren. Eigentijds sanitair comfort dus, dat makkelijk te onderhouden is en tegelijk hygiënisch in het gebruik. “Wij verwachten het geheel te kunnen opleveren in week 40, dus de week van 1 oktober,” zegt Hans van den Berg.

Wilt u ook renoveren terwijl uw werk gewoon doorgaat?

Dan is Van der Leij uw aangewezen bouwpartner. Met tientallen jaren renovatie-ervaring in utiliteit en woningbouw; vaak terwijl bewoners en/of gebruikers het pand niet uit hoeven. We houden graag maximaal rekening met uw woonomstandigheden of uw werk – door óns werk daarop aan te passen. En door tactvol en met beleid om te gaan met vragen en wensen tijdens de verbouwing. Heeft u renovatieplannen? Bespreek ze gerust met ons. Samen vinden we de juiste oplossing.

Meer over Van der Leij en utiliteit