Van der Leij verbouwt politiebureau Baljuwstraat in Almere

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Het is niet de eerste keer dat Van der Leij Bouwbedrijven, uiteraard op een positieve manier, ‘in aanraking met de politie’ komt. Deze keer mogen we een verbouwing/ renovatie van het politiebureau aan de Baljuwstraat in Almere verzorgen. Projectleider Darius Dienaar, uitvoerder Hans van den Berg en hun team zijn in september met het werk gestart. De verwachte oplevering is medio maart 2022, dus zo ongeveer wanneer u dit leest.

De verbouwing betreft niet alleen het politie cellencomplex (PCC), maar ook het zogenoemde ‘ophoudgebied’. Een ophoudgebied is een gebied met diverse ruimtes voor het afhandelen van arrestantenzaken, waaronder een ophoudruimte (voor het tijdelijk in verzekering stellen van arrestanten).

Opnieuw indelen en renoveren

“Het cellencomplex wordt gerenoveerd. Zo gaan we onder andere de toiletunits vernieuwen,” zegt Darius Dienaar. “Het ophoudgebied wordt anders ingedeeld en voorzien van een nieuwe uitbouw, om zo meer ruimte te creëren. En er komt een nieuwe spreekruimte voor de advocaten van arrestanten. Ook worden verschillende installaties vernieuwd. En dan is er natuurlijk nog het nodige stucwerk, schilderwerk en het aanbrengen van deels nieuwe plafonds. Als met al 4 tot 6 maanden werk – en daarna kan de politie in Almere weer het hele politiebureau gebruiken.” De politie in Almere, basiseenheid Almere Stad-Oost, is onderdeel van de regionale eenheid Midden-Nederland (Utrecht, Gooi- en Vechtstreek, Flevoland), tevens de opdrachtgever voor deze renovatie. (formeel is de afdeling Technisch beheer opdrachtgever) De directievoering van de renovatie is in handen van Roy van Gool van IBBG Adviesbureau.

Een stukje geschiedenis 

Een straat die Baljuwstraat heet is eigenlijk wel heel toepasselijk voor de vestiging van
een politiebureau. In de middeleeuwen fungeerden immers de schepenen en ‘rakkers’ van een stad onder andere als handhavers van de openbare orde. Maar ook de baljuw (schout) was een belangrijk man: een ambtenaar binnen het stadsbestuur die over de rechtspraak ging. Het was een ambtenaar die voornamelijk optrad als gerechtsofficier: hij oefende toezicht uit op de rechtsgang, zat de rechtbank voor en liet de vonnissen uitvoeren. 

Renoveren met Van der Leij 

Met bijna 49 jaar ervaring in alle vormen van renovatie staat van der Leij Bouwbedrijven corporaties, vastgoedbezitters -inclusief VvE’s- en investeerders graag terzijde. Met de renovatie zelf uiteraard, maar ook bij het vinden van passende financieringsoplossingen.
Neem contact op voor meer informatie!