Van der Leij verduurzaamt 87 appartementen in Hoorn (NH)

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Van der Leij is, in opdracht van woningcorporatie Intermaris, begonnen aan de verduurzaming van 87 appartementen in Hoorn. De appartementen vormen samen wooncomplex Glazenwagen, dat dateert uit 1978 en (dus) aan de nodige vernieuwingen toe is. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

“Er moet best veel gebeuren en de bewoners blijven tijdens het werk in hun appartementen. Dat levert een specifieke situatie op, waarbij wij dan ook heel bewust gezocht hebben naar aannemers die met zulke omstandigheden veel ervaring hebben. Bij de inschrijving die we vervolgens hielden, presenteerde Van der Leij het beste pakket,” zegt Suzanne van de Kuilen-Jansen, Projectmanager Sociaal bij Intermaris.

Ingrijpend vernieuwen

Van de Kuilen: “We vernieuwen de complete puien aan de voor- en achterzijde. Er komen optimaal geïsoleerde, nieuwe prefab puien in, met HR++ beglazing en een ‘hout look’ uiterlijk aan de buitenzijde. Op verschillende plaatsen in het complex brengen we een isolatiepakket aan. Van der Leij gaat ook de entrees opknappen, buitenschilderwerk doen, beton repareren en de keukens van de appartementen gasloos maken. Bovendien gaan we het dak vervangen en onderzoeken we of door middel van aanbrengen van groenaccenten op de galerijen en het vergroenen van de kopgevels we de hittestress kunnen beperken.”

Modelwoning wijst de weg

De medewerkers van Van der Leij hebben hard gewerkt om de modelwoning af te krijgen voor de inloopdag voor bewoners. “Daarbij is een ‘meedenkgroep’ van bewoners nauw betrokken,” vertelt Suzanne van de Kuilen.  De meeste bewoners bezochten de modelwoning. Om alvast te wennen aan de toekomstige, nieuwe situatie.” In de aanloop naar het vernieuwen van Glazenwagen bundelden Intermaris en Van der Leij de krachten om een zorgvuldige bewonerscommunicatie te realiseren, waarbij verwachtingsmanagement, maar ook inspraak centraal stonden. Met resultaat: 99% van de Glazenwagenbewoners stemde in met de grote opknapbeurt.

Een nieuw dak, met zonnepanelen

“Als bekroning van de verduurzamingsoperatie van dit complex wordt een nieuw, optimaal geïsoleerd dak aangelegd,” vertelt Suzanne van de Kuilen. “Dat is een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming en daarmee aan het toekomstbestendig maken van het complex. Op het dak krijgt ieder appartement 4 zonnepanelen, om zo zelf elektriciteit op te kunnen wekken. Bewoners betalen straks via de servicekosten een vergoeding voor de panelen. Tijdens het bezoek aan de modelwoning stemde 70% van de bewoners in met zonnepanelen! En ten slotte het mooiste nieuws voor onze bewoners: de verduurzaming van Glazenwagen leidt niet tot een huurverhoging. Hoe mooi is dat?

Appartementencomplex renoveren? Kom in contact met Van der Leij.

Onderhoud voor woningcorporaties