Van der Leij verduurzaamt op integrale wijze woningen Noormannenstraat

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

In opdracht van woningcorporatie Pré Wonen verduurzaamt Van der Leij negen sociale huurwoningen in de Noormannenstraat in Haarlem. De huizen, die dateren uit 1933, gaan naar energielabel B en ontvangen tegelijkertijd het nodige (reparatie) onderhoud. Want als je tòch ter plekke bent, dan is dat natuurlijk wel zo efficiënt.

De betreffende huizen staan in de Karolingenbuurt in Haarlem-Oost, een buurt die volop in beweging is en volop woonkansen biedt aan nieuwe generaties huurders. Projectleider Rosier van Meer van Van der Leij Bouwbedrijven: “We hebben een verduurzamingsadvies op maat gemaakt voor Pré Wonen. Dat resulteert onder andere in het aanbrengen van 8 cm PIR-isolatie op de daken, afgewerkt met nieuwe dakbedekking en grind. De lichtkoepeltjes worden geïsoleerd en waar nog enkel glas aanwezig was monteren we HR++glas. Belangrijk, want de energielasten gaan natuurlijk een steeds grotere rol spelen – en op deze manier hoeven de bewoners minder te stoken en gaat het wooncomfort omhoog.” 

Onderhoud integraal meenemen 

“Tegelijk nemen we het nodige onderhoud mee,” zegt Rosier van Meer. “Zo komt er CV in de woningen waar nog geen CV was, zijn de hemelwaterafvoeren schoongemaakt en van bladvangers voorzien en zijn de afvoeren doorgespoten. Het buitenschilderwerk is nieuw, zowel aan de voor- als achterzijde. We hebben ook enkele keukens gerenoveerd, binnendeuren opnieuw gesteld en klapraampjes nagelopen. One-stop-shopping, als het ware, alles in één keer, om te voorkomen dat er sprake is van klachtenonderhoud op een moment dat dan misschien wat minder goed uitkomt. Hierdoor ontzorgen we de huurders van Pre Wonen.” 

Pré Wonen voor betaalbare huisvesting 

Pré Wonen in Velserbroek is een woningcorporatie met circa 16.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. Pré Wonen werkt mensgericht en wil huurders een perspectief bieden, onder het motto ‘Pré Wonen stelt mensen in staat een fijn thuis te creëren, zodat zij vandaar uit kunnen meedoen in de maatschappij’. De corporatie zorgt voor betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een bescheiden inkomen. Sinds 2017 is Van der Leij Bouwbedrijven vaste onderhoudspartner van Pré Wonen. Daar zijn we trots op! 

Over de Karolingenbuurt 

De Karolingenbuurt heeft een oppervlakte van 19 hectare. In deze buurt staan 924 woningen, waarvan 89% corporatiebezit is. De meeste woningen in deze buurt zijn gebouwd in de periode 1900-1925, met de bouwperiode 1925-1950 als goede tweede.
De belangrijkste leeftijdsgroep van bewoners is die van 25 tot 45 jaar, waarmee de Karolingenbuurt een relatief jonge bevolkingssamenstelling kent. De gemiddelde woningwaarde in deze omgeving was in 2020 ca. €264.000,- Deze kerncijfers zijn ontleend aan AlleCijfers.nl

Meer over energetisch renoveren voor corporaties