Van der Leij vervangt circa 1.750 dakramen in regio Haaglanden

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

De dakramen van zo’n 2.136 woningen inspecteren en (waar mogelijk) onderhouden. Daarnaast circa 1.750 dakramen vervangen… Van der Leij doet het in Delft, Leidschendam, Rijswijk en Zoetermeer in opdracht van woningcorporatie Vidomes. Maar tot dakramen blijven onze werkzaamheden niet beperkt!

“In 2017 zijn wij, in opdracht van woningcorporatie Vidomes, begonnen met een inventarisatie van aanwezige dakramen. Afspraken met de bewoners gemaakt en waar dakramen aanwezig waren, deze geïnspecteerd op de staat van onderhoud. Dakramen die nog goed genoeg in conditie waren hebben we een onderhoudsbeurt gegeven,” vertelt Edwin Duwel, bedrijfsleider Onderhoud & Restauratie bij Van der Leij.

Dakramen vervangen

Duwel: “Bij de inventarisatie bleek dat er meer dakramen vervangen moesten worden dan vooraf gedacht. Daarom is gestart met een vervangingsprogramma, waarin, over 2017 en 2018, zo’n 1.750 oude dakramen verwijderd zijn. Daarvoor hebben we natuurlijk evenzoveel nieuwe exemplaren aangebracht. Best een hele operatie. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige dakramen met extra isolerend HR++ glas, die minder onderhoud nodig hebben.”

Vervolgcyclus mogelijk aanstaande

Maar al zijn 2.136 inspecties, 386 onderhoudsbeurten en 1.750 nieuwe dakramen plaatsen flinke aantallen: er is nog meer te doen. Daarom is een ‘vervolgcyclus’ in 2019 mogelijk aanstaande, waarin wederom ettelijke honderden dakramen van Vidomes-woningen onder de loep worden genomen.

Keukens en badkamers renoveren

Tot dit alles blijven de werkzaamheden voor Vidomes, dat in totaal circa 18.000 woningen (in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen) verhuurt en beheert, niet beperkt. In de wijken Kruiswater en Moerwater in Zoetermeer voert Van der Leij een badkamer- en keukenrenovatieproject uit, waarover we binnenkort meer details kunnen publiceren.

Meer over Van der Leij en renoveren voor corporaties