Van kantoren naar seniorenwoningen in Badhoevedorp

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Aan de Franklinstraat in Badhoevedorp ontstonden uit één kantoorruimte van 360m2 drie (senioren)huurwoningen. Van der Leij leverde ze, volgens afspraak, omstreeks 1 november 2016 op aan opdrachtgever Amvest. Een geslaagde transformatie, die bewijst dat ook wanneer de omstandigheden tamelijk complex zijn, wonen in plaats van werken goed realiseerbaar is. En omdat er op veel plaatsen nog steeds teveel kantoorruimte is en te weinig woningen, is iedere transformatiereferentie een belofte voor de toekomst.

John Huijbrechts, uitvoerder bij Van der Leij, vertelt: “Het betreft hier de begane grond van een complex gestapelde huurwoningen voor senioren. We liepen tegen twee grote uitdagingen aan: er was weinig tot geen documentatie beschikbaar over de ruimte en hoe die was gebouwd. En twee: de bewoners van de bovengelegen appartementen zouden tijdens het werk in hun woningen blijven.”

Van uitdaging naar oplossing

De eerste uitdaging werd opgelost door de constructieve omstandigheden nauwkeurig in beeld te brengen. En door een uiterst zorgvuldige werkvoorbereiding toe te passen. De oplossing voor de bewoners vonden we door veelvuldige communicatie met de huurdersvereniging. “Ze wisten precies wanneer we wat gingen doen en wanneer dat lawaai zou maken. Door persoonlijk- en emailcontact is de bewonersvereniging steeds geïnformeerd. Dat werkte perfect; wederzijds begrip is in zulke situaties altijd de sleutel naar de oplossing.”

Eigentijds wooncomfort

Uiteraard zijn de nieuwe woningen voorzien van alle eigentijdse wooncomfort zoals dat van een goede huurwoning verwacht mag worden. Bijzondere aandacht is besteed aan de geluidsisolatie – in appartementencomplexen, of het nou huur of VvE is, altijd een belangrijk aandachtspunt. “We hebben een Fermacell-vloer over de betonnen dekvloer gelegd, de plafonds zijn verlaagd en van geluidsisolatie voorzien, net als de woningscheidende wanden, die ook nog eens maximaal brandvertragend zijn uitgevoerd,” zegt Huijbrechts.

Fijn wonen in Badhoevedorp… of in elke andere plaats

Fijn wonen in een appartement dat, ook wanneer het oorspronkelijke bouwjaar wat verder in het verleden ligt, perfect is geïsoleerd en een aangenaam binnenklimaat biedt? Utiliteitsvastgoed naar woningen transformeren of VvE-complex energetisch hoogwaardig renoveren? Corporatie of VvE, Van der Leij heeft de ervaring, de vakmensen én de financieringsoplossingen die fijn wonen haalbaar en betaalbaar maken. Maak een afspraak voor een inspirerend kennismakingsgesprek. Vinden we samen de oplossing die u het beste past?

Meer informatie voor VvE’s
Meer informatie voor vastgoedeigenaren