Wonen aan het water: Burgemeester Hogguerstraat in Slotermeer

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

“Aan de Burgemeester Hogguerstraat in Slotermeer transformeren we voormalige bedrijfsruimtes in drie complexen tot 63 designappartementen,” vertelt Darius Dienaar, projectleider bouwprojecten bij Van der Leij. “Hier kun je wonen aan het water in de groenste omgeving van Amsterdam.” De werkzaamheden zijn begin dit jaar gestart. De eerste appartementen gaan in oktober van dit jaar in de verkoop; de overige appartementen worden gefaseerd opgeleverd.

Direct wonen. Geen timmerman, elektricien, schilder of loodgieter is nog nodig. Zelfs een gloednieuwe wasmachine staat al op de kopers te wachten! Dat is de unieke formule van het project Hogguers, dat een invulling geeft aan (af)bouwen 2.0. Darius Dienaar: “Alle appartementen bevinden zich in de plint en hebben aan de voorzijde gevelpuien met glazen panelen over de volle hoogte. Daardoor zijn deze appartementen niet alleen luxe afgewerkt, maar ook heel licht en ruimtelijk.”

Eigentijdse eikenhouten accenten

De appartementen aan de Hogguerstraat kennen een doordacht design. Mede door eigentijdse eikenhouten accenten (woningpui achterzijde, deuren, interieurpanelen) krijgt wooncomfort hier een bijzondere urban touch. Het geheel ademt verzorgde kwaliteit en aangename ambiance. Dienaar: “De appartementen zijn ‘gasloos’ en voorzien van een warmtepompsysteem, gekoppeld aan vloerverwarming. Optimale isolatie rondom, aluminium kozijnen, fraaie entrees en de groene omgeving maken het plaatje compleet.” Heeft u belangstelling voor wonen in Hogguers aan de Sloterplas? Dan kunt u hier uw belangstelling al kenbaar maken.

Een bijzondere burgemeester

Hogguer is een bijzondere naam en Paul Iwan Hogguer (waar de Hogguerstraat naar is genoemd) was ook een bijzondere burgemeester van onze hoofdstad. Hij was dat 3 jaar, namelijk van 1813 tot 1816 – ook nog eens een bijzondere tijd. Want precies in die periode eindigde de Franse bezetting door Napoleon en kreeg Nederland zijn zelfstandigheid terug, onder koning Willem I. Voordat Hogguer burgemeester werd, was hij bankier. Zo was hij onder andere de eerste directeur van De Nederlandsche Bank. Toch leuk om te weten, als je vanuit Hogguer uitkijkt over water en groen!

Transformeren en herbestemmen

Bent u vastgoedeigenaar en wilt u transformeren/herbestemmen? Ontdek de kennis en kunde van Van der Leij. Wij komen graag met u in contact.