Extra woonlaag en energetische renovatie voor VvE complex

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Het idee is helemaal top. Zet een lichtgewicht optopper bovenop een bestaand, nog te renoveren VvE-complex. Bijvoorbeeld wanneer het platte dak aan vernieuwing toe is, maar de financiële middelen ontbreken om dat op te lossen. Zo’n nieuwbouw in de hoogte kan voldoende geld opleveren om het hele gebouw energetisch te renoveren. Waardoor alle eigenaren meeprofiteren.

“Er is een groot woningtekort in Nederland en dat zal niet één, twee, drie zijn bijgewerkt. In de stedelijke gebieden is nog maar weinig vrije bouwruimte. En tegelijk is de financiële positie van veel Verenigingen van Eigenaren ontoereikend om mee te gaan in de verduurzamingsopgave. Ons optopper-concept voor VvE’s levert een bijdrage aan de oplossing van deze problemen,” zegt Heleen Vincent van VvE-beheerder VP Beheer. Samen met Univeste en Van der Leij zijn we er klaar voor!”

Houtskeletbouw

De optoppers worden gerealiseerd in houtskeletbouw (HSB), waarbij een houten draagconstructie (frame) de essentie is. Heleen Vincent: “Eén van de grote voordelen van HSB is dat het een lichter in gewicht is dan een traditioneel bouwsel van staal en beton. Dat betekent dat in veel gevallen een extra verdieping op een VvE-complex kan worden gezet zonder dat aanpassingen aan de fundering of constructie noodzakelijk zijn. HSB is daarnaast, met een verwachte levensduur van minimaal 75 jaar, beslist duurzaam en bovendien zeer brandveilig.”

VvE verkoopt zijn dak

“Wanneer een VvE een nieuw dak nodig heeft, of het dak moet gerenoveerd worden, dan is één van de mogelijkheden dat wij dat dak van de VvE kopen en het vervolgens vernieuwen en van een optopper voorzien. Daarmee heeft het complex direct een optimaal geïsoleerd, nieuw dak. Tegelijkertijd kan de rest van het gebouw verduurzaamd worden. Denk aan spouwmuur-isolatie of na-isolatie, nieuwe kozijnen met HR++ of triple glas en andere energetische maatregelen. Dat kan meestal zonder dat de VvE-bijdrage van de eigenaren omhoog moet.” 

Meer informatie voor VvE’s

Bent u bestuurder van een VvE en is uw appartementengebouw aan (energetische) renovatie toe? Bent u benieuwd of het in uw geval mogelijk is een optopper te realiseren, waardoor uw dak is vernieuwd en gerenoveerd? Is uw VvE geholpen met slimme financieringsmogelijkheden, terwijl er geen of weinig budget in de VvE is opgebouwd?
Neem gerust contact op met VP Beheer. Zij vertellen u graag meer! 

Van der Leij aan de slag voor steeds meer VvE’s