Nieuwbouw in Noord: riant en duurzaam boven het water

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Medio oktober gaan de eerste heipalen de grond in. En in de zomer van volgend jaar levert Van der Leij ze op: 16 even riante als duurzame watervilla’s. Het project De Steigers heeft veel bijzonders te bieden. Want het vervult exclusieve woonwensen op een eigentijdse manier.

“Een rustige ligging, veel buitenruimte dankzij steigerbordessen aan drie zijden, een ruime maatvoering en een combinatie van beton en houtskeletbouw onder KOMO-keur,” zegt Sjaak Beentjes, bedrijfsleider bij Van der Leij Bouwprojecten. “Je boot meer je aan aan je eigen stek. En als je dat wilt, vaar je zó het IJ op. Echt een luxe product dus, deze woningen - en met succes: alle 16 villa’s zijn nu al verkocht.” De villa’s aan het water zijn een onderdeel van woonwijk De Bongerd. 

Scheepsbouwweg Amsterdam-Noord

‘De Steigers’ is het tweede nieuwbouwproject aan de Scheepsbouwweg dat Van der Leij in opdracht realiseert. Enkele jaren eerder betrof het 47 starterswoningen (project Kade Noord). De watervilla’s die nu gaan verrijzen staan daar zo’n beetje tegenover. Op 3 minuten afstand van de NDSM-pont en dus dicht bij het IJ, Pllek, het NDSM terrein, Café Noorderlicht en al die andere hotspots die ‘van Noord anno Nu’ zo’n geliefde woonomgeving maken. Die nog steeds volop in ontwikkeling is, waardoor sprake is van een dynamische en grootstedelijke atmosfeer.

Duurzaam concept

“Duurzaamheid staat ook bij dit project hoog in het vaandel,” licht Sjaak Beentjes toe. “Dat komt tot uitdrukking in de materialisatie, maar ook in de te realiseren hoge isolatiewaarden en aandacht voor een optimaal binnenklimaat in deze woningen. De architectuur voorziet in heel veel daglicht in de villa’s, waarbij op het noorden kleinere beglazingsoppervlaktes worden toegepast dan aan de andere zijden. De gevelafwerkingen bestaan uit verduurzaamd hout en thermisch gemodificeerd, donkerbruin Fraké: duurzaam en zeer hoogwaardig. In combinatie met bronskleurige kozijnen en andere gevelaccenten geven deze materialen de watervilla’s een extra chique uitstraling, die helemaal van deze tijd is.”

Nieuw bouwen met Van der Leij

Nieuw bouwen met Van der Leij betekent bouwen aan de toekomst. Wij zijn probleemoplossers die meedenken met u als opdrachtgever. Ontzorgers met verstand van zaken. ‘Kan niet’ bestaat niet bij Van der Leij. 

Ontdek wie wij zijn. Misschien passen we bij elkaar!