Van der Leij renoveert appartementen Park de Kotten in Enschede

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Ze stammen uit het begin van de swinging sixties, want ze zijn gebouwd in de periode 1961-1963: zestien karakteristieke appartementen in Enschede. In de periode januari tot medio mei van dit jaar nam Van der Leij, in samenwerking met Univeste, de appartementen stevig onder handen. Zodat ze, gerenoveerd en wel, in de basis misschien wel nóg eens 60 jaar vooruit kunnen.

“Wie in deze tijd renoveren zegt, zegt natuurlijk ook verduurzamen – en dus spouwmuren na-isoleren,” zegt Albert van Wolfswinkel, projectleider VDL Vastgoedonderhoud. “Dat hebben we dus ook gedaan.” Maar de renovatie in opdracht VvE Park de Kotten behelsde nog veel meer werkzaamheden aan de buitenschil.

Waaier van werkzaamheden

Een waaier van werkzaamheden kwam de appartementen van Park de Kotten ten goede. Van Wolfswinkel: “Zo hebben we waar nodig het metselwerk en betonvloeren hersteld, de betonbanden hersteld en geschilderd. Daarbij was ook sprake van asbestsanering. De hemelwaterafvoeren zijn vervangen en opnieuw aangesloten op de balkons, zodat ze er weer een hele tijd tegen kunnen.”

Balkons weer als nieuw

Een balkon bij je appartement is een voorrecht en zeker als het helemaal is gerenoveerd. “De bestaande tegelvloeren van de balkons hebben we vervangen voor Drainvloeren. We hebben de oude gemetselde borstweringen verwijderd en er hekwerken voor in de plaats gemonteerd. Die hekwerken zijn (in overleg met de stedenbouwkundige van de gemeente) voorzien van een geperforeerde plaat om het idee te krijgen dat het metselwerk onder de ramen doorloopt bij de nieuwe balkonhekken. De gemetselde privacyschermen aan de achterzijde vervingen we voor privacyschermen met matglas,” zegt Van Wolfswinkel.

VvE in Oost-Nederland? Wij zijn in de buurt

Bent u bestuurder van een VvE en is uw appartementengebouw aan (energetische) renovatie toe? Is uw VvE geholpen met slimme financieringsmogelijkheden? Behalve in Enschede werkt Van der Leij momenteel ook in o.a. Eerbeek voor Verenigingen van Eigenaren. Met een eigen vestiging in Apeldoorn is Van der Leij in staat om efficiënte Service te verlenen in o.a. Gelderland en Overijssel. Benieuwd naar de mogelijkheden Voor uw VvE? Neem gerust contact op.

Van der Leij aan de slag voor steeds meer VvE’s