Verduurzaming en groot onderhoud voor VvE De Singel II in Breda

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Aan de Middellaan en de Nijverheidssingel in ‘Nassaustad’ Breda beheert de Vereniging van Eigenaren De Singel II een complex met 124 appartementen. Het geheel is gerealiseerd in 1979 en verdient anno nu groot onderhoud plús een eigentijdse verduurzamingsslag. Van der Leij, dé specialist voor onderhoud en renovatie, gaat het werk uitvoeren vanaf –naar verwachting- eind februari, dus na het Kielegatse carnaval.

“De VvE heeft gekozen voor het unieke concept van Univeste en Van der Leij,” vertelt projectcoördinator Isabelle van Ommeren. “Dat concept maakt groot onderhoud en energiebesparend renoveren voor nagenoeg elke VvE en dus voor veel appartementen¬eigenaren prima haalbaar. Als alles volgens plan verloopt, staan de woningen aan de Bredase Singel er medio juli weer prachtig bij. Het energielabel is dan omhoog gegaan – waardoor de gemiddelde stookkosten navenant kunnen dalen.”

Nieuwe kozijnen, isolerende gevelvoorzieningen

“Alle appartementen krijgen nieuwe, superisolerende kozijnen met HR++ glas,” zegt Van Ommeren. “Uiteraard in combinatie met ventilatiemaatregelen. De huidige houten rabatdelen op de gevels vervangen we door keralit in combinatie met isolatiemateriaal, waardoor een RC-waarde wordt bereikt die boven de 3,5 ligt. De nieuwe boeiborden zijn van Trespa en daardoor straks ook nagenoeg onderhoudsvrij. Daarnaast krijgen de garages energiebesparende LED-verlichting. En tenslotte wordt de buitenzijde van het complex waar nodig voorzien van een nieuwe verflaag. In een kleurstelling die past bij deze tijd en de woonomgeving.” Zie de illustratie voor een blik in de toekomst, onder voorbehoud van goedkeuring door de Welstandscommissie.

Bent u VvE-bestuurder? Laten we dan kennis maken

Bent u VvE-bestuurder? Of bent u eigenaar van een appartement in een complex met een VvE? Dan is het de moeite waard nader kennis te maken. Van der Leij biedt VvE’s, in samenwerking met Univeste, unieke oplossingen voor vriendelijke financiering van groot onderhoud, renovatie en het energetisch opplussen van uw complex. In de meeste gevallen zónder dat de maandelijkse bijdrage die VvE-leden aan de VvE betalen omhoog hoeft. En zonder dat eventuele reserves wegsmelten!

Bekijk alle ontzorgingsconcepten voor VvE’s bij Van der Leij.

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.