Da Costaschool Nunspeet weerspiegelt onderwijs van vandaag

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

“Door deze nieuwbouw krijgt de Da Costa school een modern onderkomen, gebouwd conform de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid, klimaatbestendigheid en met een uitstekende binnenkwaliteit.” Aldus wethouder Leen van der Maas bij de opening (11 mei jl.) van deze gloednieuwe basisschool, gebouwd door Van der Leij Bouwbedrijven BV.

De Da Costaschool weerspiegelt het onderwijs van vandaag: interactief, transparant en gebaseerd op samenwerking. Die waarden vindt je terug in de architectuur van dit ge-bouw, dat dankzij veel glasoppervlakte vrolijk en licht is. En dat mede daardoor openheid uitstraalt. Gebouwd volgens UAV-gc en dus opgeleverd met langdurig onderhoud. De school voldoet aan de BENG-eisen en het Programma van Eisen Frisse Scholen (klasse B) van de Rijksoverheid. 

Opnieuw indelen en renoveren

Ook de omgeving van de nieuwe school werd onder handen genomen. Wethouder Van der Maas: “Het groen is aangepast en er is een speciale ‘Kiss and Ridestrook’ aangelegd, waardoor kinderen veilig naar de school kunnen worden gebracht”. De directeur Albert Margre van de Da Costaschool, is zeer tevreden met het nieuwe gebouw en zijn omgeving: “Het biedt ons team van leerkrachten optimale mogelijkheden om vanuit onze visie het lokale onderwijs gestalte te geven”.   

Alle deuren geopend

Projectleider Jeroen Letterie van Van der Leij: “Voor de officiële opening gingen alle kinderen groepsgewijs naar de diverse ingangen van de school. Bij de hoofdingang ging burgemeester Van de Weerd aftellen en bij ‘nul’ werden alle deuren tegelijk geopend. Bij de hoofdingang mochten de jongste en oudste leerling samen met de burgemeester aan het lint trekken waardoor de deur vanzelf openging. Hierna konden alle aanwezigen een kijkje nemen.” 

School renoveren of school nieuw bouwen?

In de afgelopen jaren heeft Van der Leij Bouwbedrijven veel expertise opgedaan in het renoveren en nieuw realiseren van schoolgebouwen. Zoals bij de Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE) en de Geert Grooteschool in Amsterdam. En zoals in Elspeet (gemeente Nunspeet). Ook het transformeren van schoolgebouwen naar woningen behoort tot de mogelijkheden.
Bent u eigenaar van een ‘old school’ en wilt u renoveren en/of restaureren? Of wilt u een nieuwe school laten bouwen? Van der Leij Bouwbedrijven denkt graag met u mee en doet u een passend voorstel. Neem contact op voor een afspraak. 

Samen mooie rapportcijfers halen? Ontdek!