Medewerkers eren Rob van der Leij senior met bronzen borstbeeld

De medewerkers van Van der Leij Bouwbedrijven schonken de onderneming een bronzen borstbeeld van de grondlegger: Rob van der Leij senior. Vanaf 1973 tot aan zijn overlijden op 24 juni 2015 werkte hij schijnbaar onvermoeibaar aan ons bedrijf. En aan zaken daaromheen, want ‘senior’ was bijvoorbeeld ook bestuurslid van Stichting KOMO, initiatiefnemer van publiek-private samenwerkingsverbanden en ideeënrijk vernieuwer in de bouwkolom. Hij geloofde in vooruitgang, in innovatie, in samenwerking én in het bundelen van relevante bouwspecialismen onder één dak.

Lees meer

‘Het Breed’ in top-4 NRP Gulden Feniks 2017

Het project Het Breed, dat Van der Leij uitvoerde in opdracht van de corporaties Eigen Haard en Ymere, is doorgedrongen tot de laatste 4 genomineerden voor de NRP Gulden Feniks 2017 in de categorie Renovatie. Het wordt spannend! In 2012 won het project Landlust (uitgevoerd door Van der Leij in opdracht van Eigen Haard) de Gulden Feniks in dezelfde categorie; in de internationale competitie om de Europahouse Award bereikte Landlust een eervolle 8e plaats.

Lees meer

Van der Leij voor onderhoud zorgvastgoed: een vertrouwde match

Onder andere voor zorgorganisatie HVO-Querido en het Leger des Heils in Amsterdam verricht Van der Leij groot en klein onderhoud aan zorgvastgoed, zoals opvanghuizen. In meerdere gemeenten doet Van der Leij de woningaanpassingen voor ouder wordende bewoners, of huurders met een beperking. Wat is het ‘geheim’ achter dit specialisme?

Lees meer

Monumentale school transformeert in luxe Jordaan-lofts en appartementen

Lekker luxe wonen in het hart van de Amsterdamse Jordaan? Het project Jan Ligtharthof aan de Lindengracht biedt daarvoor alle ruimte. Met de negen straatjes om de hoek en vlakbij het Centraal Station worden ambitieuze woonwensen werkelijkheid. Van der Leij verzorgt de renovatie/restauratie van het bestaande schoolgebouw, waarin twee riante lofts gestalte krijgen. Daarnaast worden drie luxe nieuwbouwappartementen gebouwd.

Lees meer

Actualisatie Koningin Emmalaan Delft in opdracht van Woonbron

In opdracht van wooncorporatie Woonbron voert Van der Leij renovaties uit aan 120 woningen aan de Koningin Emmalaan in Delft. Deze woningen dateren uit 1948 en beschikken dus over bijna 70 jaar praktijkervaring. Tijd voor de nodige actualisatie. Ter conservering, voor het aangezicht én om het wooncomfort verder te verhogen.

Lees meer

Vidomes zorgt voor tevreden huurders in Rodenbuurt Zoetermeer

In de Rodenbuurt van Zoetermeer zorgt Vidomes voor tevreden bewoners door het verbeteren van hun woonomgeving: de parkeergarages worden gerenoveerd en specifiek toegankelijk gemaakt. Bovendien ondergaan de woondekken een ingrijpende renovatie, waardoor ze ruimer en visueel veel aantrekkelijker zijn geworden. Van der Leij verwacht het werk op te leveren rond week 23, dus begin juni.

Lees meer