Monumentale school transformeert in luxe Jordaan-lofts en appartementen

Lekker luxe wonen in het hart van de Amsterdamse Jordaan? Het project Jan Ligtharthof aan de Lindengracht biedt daarvoor alle ruimte. Met de negen straatjes om de hoek en vlakbij het Centraal Station worden ambitieuze woonwensen werkelijkheid. Van der Leij verzorgt de renovatie/restauratie van het bestaande schoolgebouw, waarin twee riante lofts gestalte krijgen. Daarnaast worden drie luxe nieuwbouwappartementen gebouwd.

Lees meer

Actualisatie Koningin Emmalaan Delft in opdracht van Woonbron

In opdracht van wooncorporatie Woonbron voert Van der Leij renovaties uit aan 120 woningen aan de Koningin Emmalaan in Delft. Deze woningen dateren uit 1948 en beschikken dus over bijna 70 jaar praktijkervaring. Tijd voor de nodige actualisatie. Ter conservering, voor het aangezicht én om het wooncomfort verder te verhogen.

Lees meer

Vidomes zorgt voor tevreden huurders in Rodenbuurt Zoetermeer

In de Rodenbuurt van Zoetermeer zorgt Vidomes voor tevreden bewoners door het verbeteren van hun woonomgeving: de parkeergarages worden gerenoveerd en specifiek toegankelijk gemaakt. Bovendien ondergaan de woondekken een ingrijpende renovatie, waardoor ze ruimer en visueel veel aantrekkelijker zijn geworden. Van der Leij verwacht het werk op te leveren rond week 23, dus begin juni.

Lees meer

Aantrekkelijke starterswoningen aan Scheepsbouwweg Amsterdam-Noord

Aan de Scheepsbouwweg, tussen Buiksloterham en Tuindorp Oostzaan, worden 47 gloednieuwe, aantrekkelijke en duurzame starterswoningen gebouwd. Mét tuinen of dakterras! De starterswoningen zijn een ontwikkeling van Kade Noord BV uit Amsterdam. En Van der Leij staat al in de startblokken om met de bouw van ‘Kade Noord’ te beginnen. Dat kan na de bouwvak 2017, want de inschrijving is dezer dagen geopend. Wonen kan dan vanaf zomer 2018.

Lees meer

Van der Leij vaste partner Woonpalet voor onderhoud

Lees meer

Van kantoren naar seniorenwoningen aan de Franklinstraat in Badhoevedorp

Aan de Franklinstraat in Badhoevedorp ontstonden uit één kantoorruimte van 360m2 drie (senioren)huurwoningen. Van der Leij leverde ze, volgens afspraak, omstreeks 1 november 2016 op aan opdrachtgever Amvest. Een geslaagde transformatie, die bewijst dat ook wanneer de omstandigheden tamelijk complex zijn, wonen in plaats van werken goed realiseerbaar is. En omdat er op veel plaatsen nog steeds teveel kantoorruimte is en te weinig woningen, is ieder transformatiereferentie een belofte voor de toekomst.

Lees meer