Circa 140 appartementen in bewoonde toestand renoveren? Zo doe je dat!

Men neme een aannemer die van bewoond renoveren een specialisme maakt. Voeg daar dedicated onderaannemers aan toe, plus vaklieden die heel goed met huurders overweg kunnen. Een flinke scheut LEAN erbij en de trein komt in beweging. Projectleider Johnny Huijbrechts van Van der Leij: “Dit soort dingen doen we al jaren. Het ‘geheim’ zit altijd in een goede logistieke planning en puur teamwork.”

Lees meer

Corporatie in VvE met andere eigenaren? Zó kun je toch verduurzamen

Veel woningcorporaties zijn lid van Verenigingen van Eigenaren, waarbij de overige VvE-leden particulieren zijn. Dit leidt niet zelden tot problemen als het om de door de overheid verwachte verduurzaming van het vastgoed gaat. De corporatie wil investeren, maar de particuliere eigenaren zien tegen de kosten op. Van der Leij en Univeste hebben voor zulke VvE’s een oplossing op maat.

Lees meer

Van der Leij creëert eigentijds vastgoed aan Tolsteegsingel Utrecht

Een voormalig kantoorgebouw aan de Tolsteegsingel in Utrecht hebben we volledig gestript. Het overgebleven, betonnen casco is vervolgens het uitgangspunt om eigentijds vastgoed te creëren. Hetzij utilitair, hetzij als nieuwe, urban appartementen. Eén ding staat vast: zowel energetisch als esthetisch ontstaat, door middel van renovatie, een prachtig ‘nieuw’ gebouw met bijzondere kwaliteiten.

Lees meer

Eventjes voorstellen? Bart van Acker, de nieuwe innovatiemanager bij Van der Leij

“De ambitie om als bedrijf nóg beter te worden en toonaangevend te zijn in nieuwe ontwikkelingen.” Dat vindt onze nieuwe collega Bart van Acker, de nieuwe Innovatiemanager bij Van der Leij Bouwbedrijven (sinds 7 januari jl.) de essentie van zijn functie. Bart werkte hiervoor onder andere ruim 8 jaar bij Mouton Bouw in Amsterdam, een onderneming met vergelijkbare activiteiten als Van der Leij, maar dan zonder nieuwbouw.

Lees meer

Directie Vesteda ontvangt bijzonder geschenk als aandenken

Een prachtig glazen kleinood, waarin, door middel van 3D laserprint, een maquette van haar eigen hoofdkantoor op kunstige wijze is aangebracht. Dat bijzondere geschenk ontving de directie van woningbelegger Vesteda onlangs van Van der Leij en drie samenwerkingspartners.

Van der Leij Bouwbedrijven, Hans van Heeswijk architecten, Huygen Installatie Advies en PSVA Projectmanagement & Vastgoedadvies waren de gemeenschappelijke afzenders van het cadeautje, dat in ontvangst werd genomen door de CEO van Vesteda, Gertjan van der Baan. Hij staat links op de foto. Rechts Darius Dienaar, projectleider bij Van der Leij.

Lees meer

Van der Leij opent vestigingen in Apeldoorn en Zeewolde

Wij hebben recent een steunpunt in Zeewolde (voor de regio Flevoland) en een nieuwe vestiging in Apeldoorn (voor de regio Apeldoorn en omgeving) geopend. De huidige vestigingslocatie Almere zal op termijn sluiten.

Bij woningcorporatie Woonpalet in Zeewolde, waarvoor wij al langere tijd succesvol werkzaam zijn, huren wij werkruimtes. Dit steunpunt van Van der Leij komt beschikbaar voor onze medewerkers die in en rond Zeewolde en Almere hun (dagelijkse) werkzaamheden hebben.

Lees meer